LIZDA aicina Eiropas Parlamenta kandidātus atbalstīt skolotāja amata prestiža atjaunošanu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
LIZDA vadītāja Inga Vanaga
LIZDA vadītāja Inga Vanaga Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicina Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātus par vienu no galvenajiem mērķiem izvirzīt skolotāja prestiža un statusa atjaunošanu visos izglītības līmeņos, informēja arodbiedrība.

Tā cer, ka EP kandidāti atbalstīs izglītības principus, kas saistīti ar skolotāju un akadēmisko aprindu profesionālo autonomiju un akadēmisko brīvību, pienācīga atalgojuma nodrošināšanu, kvalitatīvu un nepārtrauktu pedagogu profesionālo pilnveidi, pedagogu karjeras uzsākšanas un prakses metodiku, kā arī vienlīdzības un dažādības veicināšanu. Arodbiedrība arī aicinājusi deputātu kandidātus iestāties par veselīgu un drošu darba vidi izglītībā, darba slodzes kontroli, demokrātisku skolas kultūru, spēcīgu un jēgpilnu sociālo dialogu.

Tāpat arodbiedrība aicinājusi EP deputātu kandidātus veicināt izpratni par atbilstoši finansētas izglītības nozīmi Eiropas valstu labklājības veidošanā. Arodbiedrība arī solījusi sadarboties ar EP deputātu kandidātiem un vēlētājiem, iestājoties par kvalitatīvas valsts izglītības pieejamību un konkurētspējīgu izglītības finansējumu.

LIZDA uzsākusi sarunas ar politiskajām partijām par gaidāmajām EP vēlēšanām, kā arī par izglītības un zinātnes nozarei aktuāliem jautājumiem. Pirmā tikšanās bijusi ar partijas "Konservatīvie" pārstāvjiem.

Kā skaidro LIZDA, EP vēlēšanas politiskajām partijām un izglītības arodbiedrībām "sniedz iespēju dot Eiropas politikai jaunus mērķus, virzienus un impulsus". Arī citu Eiropas valstu izglītības arodbiedrības iecerējušas uzstāt, lai katra EP pārstāvja politiskajā darba kārtībā kā prioritāte tiktu izvirzīta skolotāja profesijas prestiža un statusa atjaunošana.

Kā ziņots, EP vēlēšanas paredzētas 2024.gada jūnija sākumā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu