Krievija aizliedz "starptautisko LGBT kustību", pasludinot to par ekstrēmistu grupu (10)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija ceturtdien aizliegusi "starptautisko LGBT kustību", apgalvojot, ka tā ir ekstrēmistu grupa. Krievijas diktators Vladimirs Putins pēdējos desmit gadus ir atbalstījis pareizticīgās baznīcas popularizētās konservatīvās sociālās vērtības un ierobežojis LGBTQ kopienas tiesības.

Tagad Krievijas Augstākā tiesa nolēma, ka "starptautiskā LGBT sabiedriskā kustība un tās apakšvienības" ir ekstrēmistiskas, un noteica "aizliegumu tās darbībai Krievijas teritorijā". Taču tiesa nenorādīja, vai lēmums skars konkrētas personas vai organizācijas. Tiesas spriedums stājas spēkā nekavējoties.

Ja "ekstrēmista" apzīmējums tiks piemērots privātpersonām, tas nozīmēs, ka Krievijā dzīvojošiem gejiem, lesbietēm, kvīriem un transdzimuma cilvēkiem var draudēt gadiem ilgi cietumsodi.

Tiesas sēde notika aiz slēgtām durvīm un bez aizstāvju klātbūtnes, ziņo Krievijas mediji.

"Kādu dienu tas beigsies, bet pagaidām mums jācenšas turpināt dzīvot un glābt sevi," reaģējot uz tiesas spriedumu, sociālajos tīklos paziņoja Feministu pretkara kustība. Citas nevalstiskās organizācijas, tai skaitā transdzimuma cilvēku tiesību grupa "Center T", paziņoja, ka publicēs drošības vadlīnijas LGBTQ kopienas locekļiem.

Tās direktors Jans Dvorkins, kurš aizbēga no Krievijas drošības apsvērumu dēļ, nosauca tiesas procesu par "jaunu neprāta zemāko punktu". Viņaprāt, Krievijas varasiestādes izmanto LGBTQ cilvēkus kā grēkāžus.

"Viņi zaudē karu. Tas cilvēkus padara ļoti niknus un neapmierinātus ar valdību. Ir ļoti viegli izgāzt dusmas uz LGBTQ cilvēkiem," sacīja Dvorkins.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu