Izraudzīts LTV pagaidu valdes loceklis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gints Miķelsons
Gints Miķelsons Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) pagaidu valdes locekļa amatam tehnoloģiskās un infrastruktūras attīstības jautājumos tiek virzīts Gints Miķelsons, informēja SEPLP. 

Miķelsons šobrīd ir Latvijas Būvuzņēmēju apvienības valdes priekšsēdētājs. SEPLP viņu raksturo kā uzņēmēju, kurš specializējies biznesa vadības konsultācijās, organizāciju pārmaiņu un biznesa un tehnoloģiju attīstības projektu vadībā. Iepriekš viņš ir ieņēmis vadošus amatus tādos uzņēmumos kā SIA "Lattelecom" un "Latvijas Neatkarīgā Televīzija". 2013.gadā Miķelsons bija LTV prokūrists, strādājot kā uzņēmuma pagaidu vadītājs, vēlāk bijis LTV valdes padomnieks.

Lēmums par tehnoloģiskās un infrastruktūras attīstības pagaidu valdes locekļa pozīcijas izveidošanu ir pieņemts, lai stiprinātu LTV pārvaldību attiecīgajā jomā. SEPLP sagaida, ka jaunais valdes loceklis "intensīvi strādās, lai risinātu gan steidzamus LTV tehnoloģiskā nodrošinājuma jautājumus, gan strādātu pie sabiedriskās televīzijas ilgtermiņa infrastruktūras attīstības stratēģijas, ņemot vērā mērķi par vienota sabiedriskā medija izveidošanu", norāda SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Dodot mājienus par nesaskaņām iepirkumu jautājumos, LTV vadību nesen pameta divi valdes locekļi.

Galīgo lēmumu par LTV pagaidu valdes locekļa ievēlēšanu SEPLP plāno pieņemt 8.decembrī.

Saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu, pagaidu valdes locekli var ievēlēt amatā uz vienu gadu.

Jau ziņots, ka SEPLP grozīja LTV statūtus, lemjot, ka LTV valdē pagaidām būs tikai viens valdes loceklis, proti, valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.

Valdes loceklis programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos Kaspars Odiņš ir atkāpies no LTV valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas no 2023.gada 22.oktobra, bet valdes locekle finanšu pārvaldības jautājumos Elīza Bērziņa ir atkāpusies no LTV valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas no 2023.gada 14.novembra.

SEPLP gan turpina izvērtēt iespējas iecelt LTV valdē vienu vai divus pagaidu valdes locekļus, ņemot vērā, ka 2024.gadā vadības komandai gaidāms aktīvs darbs saistībā ar vienota sabiedriskā medija izveidošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu