Slovākijas kravas automašīnu šoferi bloķē robežu ar Ukrainu (6)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Slovākijas kravas automašīnu šoferi piektdien sākuši bloķēt robežšķērsošanas punktu ar Ukrainu, protestējot pret, viņuprāt, negodīgo konkurenci no ukraiņu kolēģu puses.

Slovākijas kravu pārvadājumu asociācija UNAS kontrolpunktā Višnē Ņemeckē atļauj iebraukt Ukrainā tikai četrām kravas automašīnām stundā. UNAS viceprezidents Rastislavs Čurma ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka viņi bloķēs robežšķērsošanas punktu, kamēr netiks sperti soļi ukraiņu radītās konkurences ierobežošanai.

"Mēs vēlamies atbalstīt mūsu poļu kolēģus," piebilda Čurma. Poļu kravas auto šoferi jau vairāk nekā trīs nedēļas bloķē galvenos robežpunktus uz robežas ar Ukrainu, šādi protestējot pret, kā uzskata šoferi, negodīgo konkurenci no ukraiņu kolēģu puses. Poļu šoferi cita starpā pieprasa, lai no jauna tiktu ieviests Eiropas Savienības (ES) atļauju režīms Ukrainas kravas auto, kas tika atcelts pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā.

Polijas un Slovākijas pārvadātāji uzskata, ka atļauju režīma atcelšana izraisījusi Ukrainas konkurentu cenu samazinājumu, kas nopietni ietekmējis to ieņēmumus.

Varšava un Kijiva ir iesaistījušās sarunās ar ES, bet domstarpības vēl nav izdevies atrisināt.

Ukrainas robežsardzes aģentūra šodien brīdināja par kravu satiksmes traucējumiem Višnē Ņemeckē, taču apliecināja, ka "iebraucot Slovākijā, satiksme netiks bloķēta".

"Arī automašīnu un autobusu kustība netiks ierobežota," paziņoja aģentūra.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu