Maskavas policija sarīkojusi reidus klubos, kur pulcējas LGBT ļaudis (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: moscowtimes.ru

Maskavā tiesībsargājošās iestādes piektdienas vakarā rīkoja reidus LGBT draudzīgos klubos un saunās, ziņo “Telegram” kanāli “Uzmanīgi, Maskava!” un SOTA. Sanktpēterburgas pieredze liecina, ka šāda rīcība varētu būt priekšvēstnesis pilnīgai šo izklaides iestāžu slēgšanai.

Policija ieradās iestādēs pirmā decembra vakarā ap plkst.22.00, aizbildinoties ar narkotiku meklēšanu. SOTA, atsaucoties uz kādu vārdā neminētu avotu, raksta, ka reidi notikuši trīs vietās: klubā “Secret” netālu no metro stacijas “Kurskaja”, bārā MONO Pokrovska bulvārī un “Hunters Party” Mazajā Jakimankā.

“Ballītes vidū viņi pārtrauca mūziku, un [policija] sāka caurstaigāt telpas. Ballītē bija arī citu valstu pilsoņi. Pie izejas viņi bez atļaujas fotografēja pases. Shēma ir labi pārbaudīta, līdzīgi klubi Sanktpēterburgā tika slēgti šādā veidā. Kāds ir panikā,” izdevums “Uzmanīgi, Maskava!” citē vienu no Mazās Jakimankas ballītes apmeklētājiem.

Kāds cits aculiecinieks no bāra MONO ziņoja, ka uzņēmuma īpašnieks iepriekš brīdinājis apmeklētājus, ka “cilvēki ar plecu siksnām nāks tuvākās stundas laikā, ņemot vērā neseno likumu”. Bārā tajā dienā gaidīja dziedātājas Olgas Buzovas uzstāšanos, taču viņa koncertu atcēla.

Turklāt “Telegram” kanāls “Uzmanies, Maskava” rakstīja par reidu pirtī pie Ziedu bulvāra. “Pirtī bija nepieklājīgi, ar masku priekšnesumu, visi tika nolikti ar seju uz leju,” - citēts viens no aculieciniekiem.

Tajā pašā laikā Sanktpēterburgā tika slēgts geju klubs “Central Station”. “Telpas, ko īrējām, mums atteica, jo likums liedz strādāt. Mēs atvainojamies, mēs vairs nestrādājam. Līdz jaunām tikšanās reizēm!” - teikts iestādes paziņojumā.

30. novembrī Krievijas Augstākā tiesa atzina neesošo “starptautisko LGBT sabiedrisko kustību” par “ekstrēmistu organizāciju” un aizliedza tās darbību Krievijā. Pēc cilvēktiesību aizstāvju domām, tas var novest pie cilvēktiesību un aktīvistu darbības kriminalizācijas un vajāšanas, kas vērsta pret tiem, kuri neslēpj, ka ir LGBT cilvēki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu