Pēc īsa pārtraukuma atsākušies nelikumīgi mēģinājumi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas robežu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Nedēļas nogalē Valsts robežsardze konstatēja 27 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas - Baltkrievijas robežu, informēja robežsardze.

Piektdien robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumu šķērsot robežu un tāda situācija jau bija ceturto dienu pēc kārtas.

Sestdien novērsti 13 cilvēku mēģinājumu šķērsot robežu, bet svētdien Latvijā mēģinājuši iekļūt 14 cilvēki.

Ja iepriekš dienā tika novērsti ap 100 cilvēku mēģinājumi iekļūt Latvijā, tad pēdējās nedēļās šis skaits bija sarucis.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 755 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 416 cilvēki.

Pērn visa gada laikā kopā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas šogad augustā nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu, valdība septembra vidū nolēma apturēt Silenes robežšķērsošanas vietas darbību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu