"Latvijas pasts" rēķinās ar sūtījumu pieaugumu Ziemassvētku laikā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Latvijas Pasts" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.
"Latvijas Pasts" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare. Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS "Latvijas pasts" šogad Ziemassvētku laikā sagaida sūtījumu skaita pieaugumu par 30%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, otrdien, 5. decembrī, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atklāja "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare.

Viņa gan arī uzsvēra, ka šāds pieaugums ir gaidāms optimistiskākajā scenārijā.

Vienlaikus Krauze-Čebotare piebilda, ka sūtījumu skaitu ir ļoti grūti prognozēt, tostarp, piemēram, šogad "Melnās piektdienas" izpārdošanas laikā sūtījumu skaits salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgi periodu uzrādīja pieaugumu vien līdz 10%.

"Uz Ziemassvētkiem mēs tomēr liekam lielākas cerības, ka sūtījumu skaits būs būtiski lielāks salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu," pauda Krauze-Čebotare, atzīmējot, ka jau šobrīd sūtījumu skaits ar katru dienu pieaug.

VAS "Latvijas pasts" turpmāk plāno orientēties uz darbību tirdzniecības centros, teica Beāte Krauze-Čebotare.

Viņa norādīja, ka "Latvijas pasts" vēlas, lai pasta nodaļas varētu strādāt maksimāli ilgāku darbalaiku un kompānijas pakalpojumi tiktu nodrošināti maksimāli ērti pieejamās vietās, tostarp cilvēkiem ar kustību traucējumiem. "Tāpēc nākotnes stratēģija ir, ka pasts centīsies būt tirdzniecības centros," teica Krauze-Čebotare.

Viņa skaidroja, ka tirdzniecības centri ir vieglāk sasniedzami, tostarp ar sabiedrisko transportu, kā arī tie ir atvērti arī sestdienās un svētdienās.

Tāpat Krauze-Čebotare norādīja, ka uzņēmumā ir izstrādāta "Latvijas pasta" darbības turpmākā stratēģija, kuru vēl ir nepieciešams saskaņot visās atbilstošajās instancēs.

Tostarp viņa minēja, ka ir apstiprināta pakomātu tīkla paplašināšana. "Tātad būs vēl vairāk pakomātu Latvijā "Latvijas pastam", un mēs arī būsim lielākais tīkls, nākamajā gadā pārspējot konkurentus," sacīja kompānijas vadītāja.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2500 darbinieku.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu