Atvēl vairāk nekā 33 tūkstošus eiro izdevumiem Ukrainas bēgļu atbalsta reģistra pilnveides darbiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valdība otrdien, 5. decembrī, atbalstīja 33 841 eiro pārdalīšanu par labu Iekšlietu ministrijas budžetam, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Ukrainas bēgļu atbalsta sniegšanai nepieciešamās informācijas reģistra pilnveides darbiem.

Tāpat valdība atbalstīja 12 421 eiro novirzīšanu izdevumus, kas radušies Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centram un Nodrošinājuma valsts aģentūrai 2023.gada oktobrī un novembrī saistībā ar psiholoģiskā atbalsta kursa sniegšanu Ukrainas robežsargiem.

Jau ziņots, ka Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, un vidēji mēnesī no jauna ierodas 700-800 Ukrainas iedzīvotāji, nesen atzinusi IeM.

Ņemot vērā, ka Latvija nevienu Ukrainas iedzīvotāju pie sevis speciāli netur un pārvietošanās ir brīva, ļoti precīza informācija par to, cik Ukrainas iedzīvotāju atrodas Latvijā, nav zināms.

Dati liecina, ka pagaidu aizsardzības statusa saņemšanai reģistrēti nedaudz vairāk nekā 46 000 Ukrainas iedzīvotāju. Līdz novembra beigām Latvijas pašvaldībās kā aktīvi reģistrēti 32 927 Ukrainas iedzīvotāji, kuri vērsušies pēc palīdzības. No tiem 38% ir vīrieši, bet 62% sievietes. Visvairāk šīs personas reģistrētas Rīgā, Liepājā, Ludzas novadā un Daugavpilī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu