Krievijā pirmo reizi notiesā kareivjus par "pēkšņa Ukrainas armijas uzbrukuma neatvairīšanu" (4)

TVNET
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijā pirmo reizi pasludināts spriedums lietā par “pēkšņa Ukrainas armijas uzbrukuma neatvairīšanu”. Šajā lietā notiesāti divi kareivji un viņiem piespriests četru gadu cietumsods, ziņo Krievijas medijs “Kommersant”.

Militārā tiesa Maskavā tiesāja apakšpulkvedi Anatoliju Bondarevu un majoru Dmitriju Dmitrakovu. Viņi atzīti par vainīgiem “militārās dežūras noteikumu neievērošanā, nespējot atvairīt pēkšņu uzbrukumu Krievijas teritorijai”.

Abi notiesātie jau vairāk nekā pusi no viņiem piespriestā cietumsoda ir izcietuši, atrodoties pirmstiesas apcietinājumā. Tas nozīmē, ka jau drīz viņi varēs pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu.

Lieta pret Bondarevu un Dmitrakovu tika ierosināta 2022.gada pavasarī saistībā ar Ukrainas raķešu triecienu pa Belgorodas teritoriju.

Kā raksta “Kommersant”, Ukrainas armija ar raķetēm “Točka-U” veica triecienu pa militārās tehnikas un munīcijas noliktavu Belgorodas apgabalā. Šajā triecienā bojā gāja septiņi Krievijas kareivji, bet vēl 43 guva ievainojumus.

Bondareva un Dmitrakova lieta tika skatīta slēgtā sēdē. Savu vainu viņi neatzina.

“Kommersant” apgalvo, ka šis esot pirmais spriedums par Ukrainas armijas uzbrukuma neatvairīšanu. Laikraksta informācijas avoti norāda, ka vēl vairākas līdzīgas lietas ir izmeklēšanas stadijā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu