16 Ziemassvētku tirdziņi visā Latvijā, kur meklēt dāvanas un svētku noskaņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kuldīgas novada pašvaldība

Lai ikviens pagūtu laikus sarūpēt dāvanas, decembrī dažādās Latvijas malās notiek Ziemassvētku tirdziņi. Apmeklējot kādu no tiem, varēsi ne vien iegādāties dažādas preces un mājražotāju produktus, bet arī piedalīties aktivitātēs, izgaršot dažādus labumus, baudīt gaismu spēles un mūziķu priekšnesumus – vārdu sakot, noķert īsto un neatkārtojamo Ziemassvētku burvību. Lai tev būtu vienkāršāk izvēlēties, apkopojām 16 Ziemassvētku tirdziņu piedāvājumu visā Latvijā.

Rīga

Oficiālais Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa atklāšanas pasākums notika 3.decembrī – līdz ar Ziemassvētku egles iedegšanu, un tirdziņš darbosies līdz pat 7. janvārim. Daudzu iemīļotais Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā šogad pulcē apmeklētājus jau 23. reizi.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš no pirmdienas līdz ceturtdienai strādās no plkst.11 līdz 21, savukārt piektdienās un sestdienās no plkst. 10 līdz 22, bet svētdienās no plkst. 10 līdz 20. Plānots, ka 24. decembrī tirdziņš būs atvērts no plkst.10 līdz 18, 25. un 26. decembrī – no plkst. 10 līdz 20. 31.decembrī Ziemassvētku tirdziņš Vecrīgā strādās no plkst. 10 līdz 2, savukārt 1. janvārī – no plkst. 12 līdz 20.

6. decembrī Ziemassvētku tirdziņš tika atklāts arī Vidzemes tirgū. Piparkūku un karsta dzēriena ar kanēli un krustnagliņām smarža, krāsainas gaismiņas un silti smiekli. Šogad Ziemassvētku tirdziņi Vidzemes tirgū uzmirdzēs īpaši koši – vietējo zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirdziņā apmeklētājus sagaidīs arī muzikāli pārsteigumi, radošās darbnīcas un tikšanās ar Ziemassvētku vecīti. Tirdziņš darbosies 6., 13., 20., 21. un 22. decembrī. Tirdziņa pasākumu programmā paredzēti dažādi koncerti, kuros muzicēs gan bērni, gan tautā atpazīstami mākslinieki, būs leļļu teātris, tradicionālais bluķa vakars un sadancošanās.

Katru sestdienu plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā notiek tradīcijām bagātākais zemnieku, amatnieku un mājražotāju tirgus, ko no citiem tirgiem atšķir unikāli un citviet nesatiekami tirgotāji, mobilā svētku fotostudija, mītiem apvīts Vecītis, plašākais keramikas pop-up un kultūras aktivitātes bērniem, kā mākslas nodarbības, teātru izrādes un skolēnu koru koncerts.

Taču Ķīpsalā savu darbību sāks Ziemassvētku gadatirgus, kas notiks 15. decembrī no plkst. 12 līdz plkst. 20, 16.decembrī no plkst. 9 līdz plkst. 20 un 17. decembrī no plkst. 9 līdz plkst. 19. Ziemassvētku gadatirgū piedalīsies vairāk nekā 500 tirgotāju, amatnieku, mājražotāju un uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Ieeja gadatirgū būs bez maksas.

Turpretī nesteidzīgas pastaigas attālumā esošajā Āgenskalna tirgū brīnumi meklējami katru dienu. Papildus pastāvīgajiem tirgotājiem pirmajā stāvā katru dienu atvērti īpaši pop-up veikali, paviljonā uz sirsnīgiem randiņiem aicina vairāk nekā desmit kafejnīcas, nogalēs notiek tematiskie tirgi, vienīgais regulārais Rīgas Krāminieks, griežas karuselis. Šogad tirgus svētku programmas centrā ir satikšanās un kopā būšana, tāpēc koprades virtuvē “RE CEP TE” noris atvērtās gatavošanas darbnīcas ar sabiedrībā zināmiem profesionāļiem, savukārt 2. stāvā darbdienu vakaros un brīvdienās – svētku koncerti.

Jūrmala

Uzburt īpašu svētku noskaņu palīdzēs Ziemassvētku pop-up tirdziņš “Jūrmalas amatnīcas” radošās darbnīcas, kas 16. decembrī no plkst. 17.00 līdz 20.00 priecēs apmeklētājus Kauguru parkā Mazajā Nometņu ielā 1. Tirdziņā līdztekus andelei ar dažādiem labumiem tiks organizētas arī dažādas aktivitātes ģimenēm, momentfoto, būs pieejami karsti dzērieni un gardi našķi. Pulksten 18.00 un 19.15 apmeklētājus priecēs mūzikas grupa “Very Cool People” un Paula Saija. 18.20 un 19.20 leļļu teātra “Maska” izrādes “Puteklītes Ziemassvētki” un “Kliņķīša piedzīvojumi ziemā”, 18.30 visi varēs vērot ugunsšovu, bet 18.45 tirdziņu jestros ritmos ieskandinās Nils Īle un pasaules mūzikas grupa “Kanisaifa”.

Daugavpils

Daugavpils Vienības laukumā no 2. decembra līdz 7. janvārim darbojas Daugavpils svētku tirdziņš, kurā iespējams iegādāties vietējo uzņēmēju piedāvātos pārtikas produktus un dzērienus, lai ziemas pastaigas baudītu ilgāk. Turklāt nedrīkst laist garām iespēju ieraudzīt svētku noformējumu no karuseļu rata, kas papildina Vienības laukuma svētku rotu.

9. decembrī no plkst. 10.00 līdz 18.00 TC Ditton (Cietokšņa iela 60) notiks Latgales plānošanas reģions (LPR) un Latgales tematiskie ciemi rīkotais tirdziņš "Vasali Latgolā - latgalīši sabrauc Daugovpilī". Tirdziņā būs iespēja ne tikai iegadāties preces, bet arī radoši līdzdarboties un vērot Latgales amatnieku meistarklases. Visas dienas garumā latgaliešu mūzika un dejas ar Kapela "Augusti", tradicionālie konkursi ar balvām no Latgales amatniekiem – latgaliešu valodas ātrie kursi, sadziedāšanās un sirsnīgas sarunas. Būs amatnieku darinājumi un mājražotāju gardumi, latgaliešu grāmatas, mūzikas ieraksti, suvenīri un vēl daudz kas cits. Kā arī darbosies latgaliešu virtuve ar gardām putrām un citiem labumiem no godalgotās “Gada lauksaimnieks” titula ieguvējas zemnieku saimniecības Kotiņi pašu ražotās produkcijas. Pasākuma vadīs šarmantais latgalietis Oskars Bērziņš!

16. decembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00 t/c "Ditton nams" norisināsies skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku tirdziņš "Cits bazārs". Te ikvienam būs iespēja iegādāties veselīgus kārumus, gardas šokolādes ar neparastām piedevām un citus saldumus, elegantas un mūsdienīgas rotas, produktus skaistumam un labsajūtai, dizaina produktus, suvenīrus un praktiskas lietas, kas noderēs ikdienā un svētkos.

Savukārt 16. decembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 īsta svētku noskaņa valdīs tradicionālajā Ziemassvētku tirdziņā Rīgas ielā, kur piedalīsies vairāk nekā 100 komersantu ne tikai no dažādām Latvijas pilsētām, bet arī no kaimiņvalstīm. Te daugavpilieši un pilsētas viesi varēs baudīt un iegādāties dažādus labumus svētku galdam un dāvanas, ko nolikt zem eglītes. Ziemassvētku tirdziņš apmeklētājus lutinās ar plašu izvēli - piparkūkas un citi svētku saldumi, sieri, mājas kūpinājumi un pašcepta maize, siltas zeķes, cimdi un citi ar rokām darināti tekstilizstrādājumi, bišu produkti un zāļu tējas veselībai, dažādas uzkodas un garšvielas dzīves garšas paspilgtināšanai, suvenīri, dekori un amatnieku izstrādājumi un daudz kas cits. Svētku noskaņu tirdziņā lieliski papildinās Ziemassvētku noformējums, kas šogad pilsētā ir īpaši krāšņs.

Liepāja

Arī Liepājā bez andelēšanās neiztikt! 22. un 23. decembrī Liepājā Rožu laukumā norisināsies Ziemassvētku amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Godā tiks celti pašu meistaru rokām izloloti un ar mīlestību pagatavoti ekoloģiski lauku labumi un Latvijas amatnieku darinājumi no vistālākajiem Latvijas novadiem. Vienuviet būs atrodams viss svētku galdam un oriģinālām dāvanām.

Cēsis

Decembra sestdienās – 9., 16., 23. decembrī – no 10.00 Cēsīs Rožu laukumā ciemiņus priecēs Ziemassvētku tirdziņš, kuros būs iespēja satikt Ziemassvētku vecīti, sapirkt svētku dāvanas, kā arī līdzdarboties radošās darbnīcās blakus esošajā Jauniešu mājā. Katras sestdienas pēcpusdienā 13.30 pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs kāds koncerts. 9. decembrī uzstāsies dziedātāja Ieva Sutugova un pianists Jānis Miltiņš; 16. decembrī. ģimenes aicinātas uz izrādi “Iedomīgā Eglīte”, savukārt 23. decembrī no Ziemassvētku vecīša namiņa izskanēs Ziemassvētku koncerts ar Martu Ritovu un Gustavu Kalēju.

Jelgava

16. decembrī ikviens aicināts uz Dzīvesziņas un arodu sētu Jelgavā, kur no pulksten 10 līdz 16 norisināsies Ziemassvētku tirdziņš, lai iegrimtu ziemas saulgriežu atmosfērā un iegādātos Latvijā ražotus un vietējo uzņēmumu lolotus gardumus, dažādus priekšmetus Ziemassvētku tematikā kā dāvanas saviem tuviniekiem. Tirdziņā savu piedāvājumu pārstāvēs vairāk nekā 20 mājražotāji un amatnieki, būs pieejama plaša spektra produkcija - tekstils, somas, dvieļi, keramika, dažādi aksesuāri ar apdruku, ziemā tik noderīgās pirtslietas, adītas rotaļlietas, dekupēti un citā tehnikā greznoti egļu rotājumi, kaklarotas, dabiska kosmētika, bišu vaska drāniņas produktu uzglabāšanai, aromātiskas ziepes, bišu vaska sveces, dažādi gardi produkti no tomātiem, spēcinošs medus un citi biškopības produkti, imunitāti veicinoši Latvijas priežu produkti, dažāda veida maize un konditoreja, veselīgie cidoniju produkti, vilinošā cukurvate un vafeles. Lai atvieglotu dāvanu meklētāju uzdevumu, daži mājražotāji piedāvās jau gatavus dāvanu komplektus.

Ziemīgā pasākuma noskaņu papildinās līdzās Dzīvesziņas un arodu sētai esošā kafejnīca “Brokastnīca”, kur tirdziņa apmeklētāji aicināti iegriezties, lai sasildītos un iegādātos aromātisku kafiju, svaigi ceptas smalkmaizītes un iestiprinātos, baudot vieglas uzkodas.

Ventspils

No 2.decembra līdz 7. janvārim namiņā blakus Ventspils Tirgus laukumam dzīvo Ziemassvētku vecītis ar savu ģimeni, gaidot ciemos lielus un mazus! Katru dienu laukumā iespējams sastapt rūķus un dzīvnieciņus, nobaudīt Ziemassvētku dzērienus āra kafejnīcā, piedalīties laimju liešanā, rotājumu gatavošanā un daudzās citās aktivitātēs.

Rēzekne

Lai uzburtu īpašu svētku noskaņu pilsētā un katra sirdī, divas dienas, 9. un 10. decembrī, no plkst. 15.00 līdz 21.00 ikviens rēzeknietis un pilsētas viesis aicināts uz Rēzeknes Lielo Ziemassvētku tirdziņu un tradicionālā Ziemassvētku ciematiņa atklāšanu Festivāla parkā Pils ielā 17. Svētku tirdziņā, kur virmos gaisā piparkūku un karstvīna aromāts, varēs iegādāties amatnieku darinājumus, dāvanas saviem mīļajiem, zemnieku izaudzētos lauku labumus, kā arī tirgotāju sarūpētos gardumus. Tāpat būs iespēja iesaistīties radošās darbnīcās un kādam uzdāvināt Ziemassvētku brīnumu, piedaloties labdarības akcijās.

Mazus un lielus priecēs “Dzīvnieku sētas” iemītnieki, trušu māja un izjādes ar poniju. Kā īpašs pārsteigums apmeklētājiem būs karuseļi un azartiskais Rūķu brauciens ar kvadricikliem. Muzikālo svētku noskaņu pasākumam veidos “Ziemas vēju muzikanti” – četri braši vīri Valda Zemzara vadībā.

Īpašajā “Ziemassvētku vecīša namiņā” ikviens varēs satikt pavisam īstu Ziemassvētku vecīti un nopelnīt konfekti, noskaitot Ziemassvētku pantiņu. Ja vēlies saņemt dāvanā saldumu paciņu, vispirms pie rūķa jāiegādājas kupons 3,50 eiro vērtībā. “Ziemassvētku vecīša namiņš” un Ziemassvētku ciematiņš Festivāla parkā būs atvērts arī turpmāk – līdz 30. decembrim, tur ik vakaru no plkst. 17.00 līdz 20.00 bērni varēs sastapt pašu Ziemassvētku vecīti.

Sigulda

Decembra nedēļas nogalēs, 8., 9., 10., 16., 17., 22. un 23. decembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Siguldas Pils kvartālā norisināsies “Radīts S!guldā” tirdziņš, kurā apmeklētāji varēs sarūpēt dažādas dāvanas sev tuvajiem. Tirdziņš piedāvās "Spiiid Botanics” dekoratīvās lampas, Pullēnu dravas un "Greenvalley" medu (iespējams piedalīties meistarklasē “Izdekorē savu medus burciņu”, pieteikšanās pa tālr. +371 25390680), kā arī sociālā uzņēmuma “Visi Var” radīto produkciju.

Sestdien, 23. decembrī, uztura speciāliste Dace Meija pastāstīs par veselīgu uzturu, kā arī būs iespēja iegādāties dažādus produktus veselības veicināšanai. Sadarbībā ar “Skaisto Dārzu darbnīcu” būs iespēja iegādāties savu īpašo Ziemassvētku eglīti, kā arī uzzināt, kā eglīti saglabāt pārstādīšanai dārzā.

Kuldīga

15. un 16. decembrī ikviens aicināts piedalīties pirmssvētku notikumā ”Ziemassvētki dun Kuldīgā”, kur būs iespēja sarūpēt dāvanas sev tuvajiem, nogaršot un iegādāties vietējo ražotāju gardumus svētku galdam un baudīt ļoti plašu kultūras programmu: darbnīcas, degustācijas, aktivitātes lieliem un maziem, Ziemassvētku eglīšu staciju, leļļu teātra izrādi, ziemīgus ēdienus un dzērienus, muzikālu svētku noskaņu visa vakara garumā un pat silent disco. Svētku rotā būs atvērti saloni, veikali, kafejnīcas un kultūrvietas Liepājas un Baznīcas ielā. Savukārt Ventas rumbā ikviens varēs vērot iespaidīgu gaismu spēli “Ziemas stāsts”.

Alūksne

Ziemassvētku tirdziņu atmosfēru var baudīt, arī apmeklējot tradicionālo Alūksnes Ziemassvētku tirgu 16.decembrī Ojāra Vācieša ielā, kur varēs iegādāties vietējo amatnieku, mājražotāju un zemnieku saimniecību produktus svētku galdam un dāvanām! Īpaša noskaņa jau trešo gadu valdīs “RE-TE-NES svētku” telpās Rūpniecības ielā 8F, kur visu decembri darbosies Ziemassvētku veikaliņš. Kā arī varēs izmantot iespēju iegriezties pēc svētku gardumiem un dāvanām citos Alūksnes uzņēmumos.

Ādaži un Carnikava

Ziemassvētku noskaņu uzburs arī svētku tirdziņi – 16.decembrī Carnikavā (pie Tautas nama "Ozolaine", Jūras ielā 1) no plkst. 11.00 līdz 15.00 notiks "Kukü tirgus Ziemassvētku noskaņās", bet 22.decembrī no plkst. 12.00 līdz 18.00 Līgo laukumā Ādažos notiks Ziemassvētku dāvanu tirdziņš.

Straupe

Straupes zirgu pastā 17.decembrī pl. 11-15 notiks "Slow Food Straupe" Ziemassvētku tirdziņš. Ziemassvētku gaisotni tirdziņā varēs baudīt, lūkojoties pēc sezonāliem un gardiem vietējiem produktiem. Zemnieki un mazie vietējie ražotāji piedāvās skābos kāpostus, dažādu ogu un augļu sulas un sīrupus, nogatavinātus un svaigus govs, kazas un aitas sierus, malkas krāsnī ceptu maizi, svaigas un dažādām maltītēm jau sagatavotas zivis. Zemnieki vedīs svaigas zosis, tītarus, jēra un liellopa gaļu, cūkgaļu. Būs arī amatnieki ar sapakotām dāvanām, kurās ieslēpti darinājumi no vilnas, māla, lina un citiem dabīgiem materiāliem.

Ikviens būs aicināts iemalkot Latvijas vīndaru karstvīnu un nosmeķēt Ziemassvētku mielastu no lielajiem katliem – lielos Ziemassvētku zirņus un kāpostu šķovi. Bērniem prieku noteikti sagādās piparkūku cepšanas darbnīca.

Raksts tapis sadarbībā ar Pepsi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu