Kaviārs, zelts, gliemežu sekrēts. Mīti un patiesība par sejas maskām

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kaviārs, zelts, gliemeži... Izklausās pēc karaļnama bagātīgi klāta galda. Bet patiesībā visas šīs sastāvdaļas var kļūt par daļu no skaistumkopšanas rutīnas, un tās nemaz nemaksā tik dārgi, kā pirmajā brīdī varētu šķist.

Visas šīs sastāvdaļas sastopamas plākšņu sejas maskās. Tieši plākšņu maskas ir bagātīgi piesūcinātas ar serumiem, un tajos ierasti tiek iekļautas vairākas aktīvās vielas, kas paredzētas konkrētam mērķim, skaidro "Apotheka" konsultante Arta Bogdānova. Serumu aktīvās vielas viegli un dziļi uzsūcas ādas slāņos. Vien 10 minūtes, un sejas āda būs pateicīga!

Tomēr kā lai neapjūt plašajā piedāvājuma klāstā, un ja tomēr vēlies sevi palutināt ar kaviāru, zeltu vai gliemežu sekrētu, lūk, kas jāzina par katru no tiem!

Kaviārs nereti tiek dēvēts par “melno zeltu”, un tas ir ne tikai delikatese ēdienu pasaulē, bet arī labvēlīgi ietekmē ādu.

Foto: Shutterstock

Tam piemīt antioksidanta īpašības, kas aizsargā un baro ādu, kā arī satur omega-3 un 6 taukskābes, kas mitrina un uzlabo ādas tekstūru.

Kaviārs ir ļoti efektīvs mitrinošs līdzeklis, un to galvenokārt izmanto, lai mitrinātu ādu un padarītu to maigāku un elastīgāku.

Arī zelta maska nebūt nav mārketinga triks – zināms, ka tā novērš ādas iekausuma, aknes un pretnovecošanās pazīmes.

Foto: Shutterstock

Tiek uzskatīts, ka viens no Kleopatras skaistuma noslēpumiem bija gulēšana ar zelta sejas masku, lai piešķirtu sejas ādai mirdzumu.

Maskas ar sastāvā esošo zeltu uzlabo asinsriti, kas savukārt palīdz veicināt veselīgu asins šūnu veidošanos. Tas padara ādu jauneklīgu ar mirdzošu. Tāpat zelts palīdz stimulēt kolagēna veidošanos, un tas savukārt palīdzēt padarīt ādu tvirtu.

Tāpat zelts samazina saules radītos plankumus un pigmentācijas pazīmes uz sejas. Tā teikt, superprodukts!

Savukārt gliemeža sekrēts (mucīns) ir īpaši iecienīts Korejas skaistumkopšanas līdzekļos, un galvenokārt cīnās pret ādas novecošanos. Tas dziļi mitrina ādu, palielina tās elastību un izlīdzina smalkās grumbiņas, palielinot kolagēna līmeni ādā. Šī maska būs ideāla nogurušai, sausai, nelīdzenai, elastību zaudējušai un nobriedušai ādai.

Foto: Shutterstock

Kā pareizi lietot plākšņu sejas masku?

Lokšņu maskām ir daudz plusu - tās intensīvi mitrina sejas ādu, rezultāti ir tūlītēji un ilgstoši, tās ir ērti lietojamas un, galu galā, reklasējošas. 

Neatkarīgi no tā, ar kuru no iepriekšminētajiem labumiem vēlies pabarot savu sejas ādu, šeit ir daži ieteikumi, lai sejas maska sniegtu labāko rezultātu! 

Pirms sejas maskas uzklāšanas āda rūpīgi jāattīra. Izmanto sejas tīrīšanas līdzekli, kas paredzēts jūsu ādas tipam! Pareiza ādas attīrīšana palīdz sagatavot ādu, lai tā pēc iespējas labāk absorbētu maskas aktīvās sastāvdaļas, tādējādi palielinot tās efektivitāti.

Lielākais mīts, kas valda par lokšņu maskām - jo ilgāk turēšu, jo mitrinātā āda! Svarīgi ievērot maskas turēšanas laiku, kas norādīts instrukcijā (parasti 10-20 minūtes). Ņem vērā! Lokšņu maskas atstāšana uz ilgāku laiku nekā norādīts patiesībā var iedarboties pretēji un to sausināt - tiklīdz mitrums pazūd no auduma, tas sāks "izvilkt" to no ādas.

Savukārt pēc sejas maskas noņemšanas ieteicams mitrināt ādu. Izvēlieties savam ādas tipam piemērotu sejas mitrinātāju un pēc maskas noņemšanas uzklājiet to plānā kārtā. Tas var palīdzēt uzturēt ādas mitrumu, maksimāli palielinot tās efektu.

Raksts tapis sadarbībā ar "Apotheka".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu