Piemaskavā atrasts miris bijušais Ukrainas parlamenta deputāts, valsts nodevējs Iļja Kiva (29)

Papildināts
Ilja Kiva
Ilja Kiva Foto: Schutterstock.com

Bijušais Ukrainas parlamenta deputāts Iļja Kiva ir atrasts miris. Viņa līķis uziets Maskavas apgabala Odincovas rajona Suponevo ciematā, tā, atsaucoties uz glābšanas dienestiem, ziņo Maskavas Kremļa propagandas aģentūra “RIA Novosti”. Kivas līķis atrasts vasarnīcu ciematā, ziņoja “Telegram” kanāls VChK-OGPU.

Iļjas Kivas asiņainais līķis tika atrasts sniegā viesnīcas “Velich Country Club” parka teritorijā Suponevo ciematā, apgalvo “Telegram” kanāls “Mash”. Pēc viņa datiem, Kivas deniņos labajā galvas pusē bija griezta brūce, bet sejas kreisajā pusē - hematoma. Iļjas Kivas līķi atrada viesnīcas darbinieks 6. decembra pēcpusdienā ap plkst. 15.00, raksta “Baza”.

Ukrainas plašsaziņas līdzekļi apgalvo, ka Kivu nogalināts Ukrainas Drošības dienesta īpašā operācijā. Par to, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņoja laikraksts “Ukrayinska Pravda”, “Suspilne” un “Hromadske”. Tiek apgalvots, ka Kivu nogalināts ar strēlnieku ieročiem. Par to, ka Kiva nogalināts, ziņoja arī Krievijas propagandiste Margarita Simonjana.

Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs televīzijā paziņoja: "Mēs varam apstiprināt, ka ar Kivu ir cauri. Šāds liktenis piemeklēs arī citus Ukrainas nodevējus, kā arī Putina režīma pakalpiņus."

Jusovs nosauca Kivu par "vienu no lielākajiem blēžiem, nodevējiem un kolaboracionistiem" un sacīja, ka viņa nāve ir taisnīga.

Kijiva agrāk reti komentēja, vai tā stāv aiz prokrieviski noskaņotu personu likvidācijām Krievijā un Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās. Taču pēdējā laikā Ukraina ir sākusi uzņemties atbildību par šādiem uzbrukumiem un atklāti draudējusi vajāt kolaboracionistus un nodevējus.

Iļja Kiva bija ukraiņu politiķis no Poltavas, kurš atbalstīja Krieviju. Kiva bija kādreizējais nacionālistu organizācijas “Labais sektors” un vēlāk prokrieviskās partijas “Opozīcijas platforma - Par dzīvību” biedrs. Pirms Krievijas karaspēka pilna apmēra iebrukuma Ukrainā Iļja Kiva atbalstīja Krievijas un Ukrainas apvienošanos un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. 2022. gada martā Ukrainas Augstākā padome atņēma Kivam deputāta mandātu. 2023. gada novembrī Ukrainas tiesa viņam aizmuguriski piesprieda 14 gadu cietumsodu par valsts nodevību.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu