Ko ieplānojis paveikt jaunieceltais valsts kontrolieris? (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts kontrolieris Edgars Korčagins.
Valsts kontrolieris Edgars Korčagins. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts kontroliera amatā šonedēļ ieceltais Edgars Korčagins apņēmies iestādes resursus maksimāli koncentrēt lietderības revīziju veikšanai.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Korčagins sacīja, ka sarunās pirms apstiprināšanas amatā ir saņēmis pārliecinošu atbalstu tai Valsts kontroles darba daļai, kas ir saistīta ar lietderības revīziju veikšanu. Turklāt tas saskanot arī ar pašas Valsts kontroles iekšējām ambīcijām - vairāk resursu pārvirzīt no mazāk produktīvām revīzijām uz lietderības revīzijām. Rezultātā varētu pieaugt gan veikto lietderības revīziju īpatsvars, gan arī tajās aptverto jautājumu loks.

Vaicāts, cik lielā mērā revidētās iestādes ņem vērā Valsts kontroles sniegtos ieteikumus, Korčagins atbildēja, ka agrāk vai vēlāk tiek ņemta vērā pārliecinoši lielākā daļa ieteikumu, tomēr būtu vēlams, lai tas notiek iespējami ātrāk. Jaunieceltais valsts kontrolieris domā, ka nākotnē Valsts kontrole varētu revidētajām iestādēm nevis sniegt ieteikumus, bet izvirzīt sasniedzamos mērķus konkrētās jomās.

Uz jautājumu, kā revidējamās iestādes uztver Valsts kontroli, Korčagins atbildēja, ka droši vien šī uztvere ir dažāda, taču viņš ļoti gribētu, lai Valsts kontroli pamatā uzskata par sadarbības partneri, kas var palīdzēt valsts pārvaldei attīstīties. "Caur savstarpēju izpratni, caur sadarbību ir iespējams panākt labākos rezultātus," pārliecināts jaunieceltais Valsts kontroles vadītājs.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien par valsts kontrolieri iecēla līdzšinējo Valsts kontroles padomes locekli un Revīzijas departamenta direktoru Korčaginu. Par viņu nobalsoja 90 deputāti, bet pret bija viens.

Korčaginu amatam izvirzīja valdību veidojošās koalīcijas partijas.

Korčagins Valsts kontroles padomē un Revīzijas departamenta direktora amatā strādā kopš 2015.gada. Pirms tam no 2007.gada viņš bijis Labklājības ministrijas Eiropas un juridisko lietu departamenta vadītājs.

Korčagins ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Universitātē.

Kā ziņots, valsts kontroliera amats decembra sākumā kļuva vakants, jo līdzšinējais valsts kontrolieris Rolands Irklis izraudzīts Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" valdes priekšsēdētāja amatam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu