FOTO Lietuvas robežsargi pēc pēdām sniegā atklāj neparastu kontrabandas shēmu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lietuvas robežsardze.

Lietuvas robežsargi pagājušajā svētdienā pārtvēra paštaisītu dronu, ar kuru bija mēģināts Lietuvā nogādāt nelegālas cigaretes. Saistībā ar noziegumu aizturēti divi vietējie iedzīvotāji, kuri pārvadāja kontrabandas cigaretes. Kontrabandistus nodeva viņu sniegā atstātās pēdas.

3. decembra vakarā Lietuvas robežsargi, pildot dienesta pienākumus netālu no valsts robežas, dzirdēja bezpilota lidaparātam raksturīgu skaņu. Pie Tartokas ciema robežsargi, izmantojot nakts redzamības ierīci, fiksēja dronu, kas nelielā augstumā bija ielidojis Lietuvas teritorijā. Tika arī novērots, ka tam piestiprināta krava.

Robežpatruļa nekavējoties izmantoja dronu pārtveršanas iekārtu. Viņi veiksmīgi pārņēma kontroli pār dronu un piespiedu kārtā nosēdināja to pie fiziskās barjeras, kas atdala Lietuvu un Baltkrieviju.

Izrādījās, ka paštaisītajam dronam bija piestiprinātas 750 "NZ Gold" cigarešu paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Teritorijas apskatē robežsargi pamanīja sniegā atstātas cilvēku pēdas.

FOTO: Pēc drona nolaišanas Lietuvas robežsargi seko sniegā atstātajām kontrabandistu pēdām

Tām robežsargi sekoja aptuveni kilometru Lietuvas mežu dziļumos, Tartokas ciema virzienā, kur viņi atrada divus vīriešus, kas bija paslēpušies krūmos.

25 un 45 gadus vecajiem vietējiem iedzīvotājiem blakus bija polietilēnā ietīts sainis, kurā robežsargi atrada 750 identiskas cigarešu paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Vīrieši atzinās, ka atrastais sainis pieder viņiem. Abi nogādāti robežkontroles punktā, un viņiem draud naudas sods no 5200 līdz 6000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu