Navaļnija advokātus jau trešo dienu nelaiž pie klienta. Nesen viņš cietumā noģībis (2)

TVNET/Meduza
Foto: Reuters/ScanPix

Jau trešo dienu pēc kārtas advokātiem nav atļauts apmeklēt Alekseju Navaļniju, kurš atrodas Vladimiras soda izciešanas kolonijā Nr.6. Par to ziņoja politiķa preses sekretāre Kira Jarmiša.

Navaļnija advokāti 8. decembrī ieradās ne tikai 6. soda izciešanas kolonijā, bet arī 7. soda izciešanas kolonijā ar īpašo režīmu. “Visur viņiem tika teikts “pagaidiet”, un beigās viņiem visur ieeja tika liegta,” pastāstīja Jarmiša.

Pēc viņas teiktā, pagājušajā nedēļā Navaļnijam cietuma kamerā kļuva slikti - viņam sāka reibt galva un viņš nogūlās uz grīdas.

“Kolonijas personāls nekavējoties ieradās kamēra, nolaida pie sienas pieslieto gultu, noguldīja Alekseju un pievienoja viņu pie sistēmas, kas organismā intravenozi ievada šķidrumu. Kas viņam bija, mēs nezinām, bet, ņemot vērā, ka viņam tiek nedod ēst, viņš tiek turēts soda kamerā bez ventilācijas un viņa pastaigu laiks ir samazināts līdz minimumam, tas izskatās pēc bada ģīboņa. Kopš šā incidenta advokāti ir redzējuši Alekseju, un viņš ir bijis salīdzinoši vesels. Taču tagad ir jau trešā diena, kopš mēs nezinām, kur viņš atrodas,” rakstīja Jarmiša.

Navaļnija preses pārstāve arī piebilda, ka šonedēļ no politiķa nav pienākušas nekādas vēstules un viņam nosūtītās vēstules nav piegādātas.

Arī 8. decembrī Navaļnijs netika nogādāts tiesā, kur viņam bija jāpiedalās attālināti izmantojot video pieslēgumu. Tāpat kā iepriekšējā dienā, kolonijas darbinieki paziņoja, ka “viņiem joprojām ir “avārija” un nav gaismas”.

6. un 7. decembrī Navaļnija advokāti visu dienu gaidīja pie kolonijas, taču viņiem neļāva tikties ar politiķi.

Aleksejs Navaļnijs atrodas cietumā kopš 2021. gada sākuma. Maskavas pilsētas tiesa 2023. gada augustā piesprieda politiķim 19 gadus ieslodzījumā īpaša režīma kolonijā “ekstrēmisma” lietā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu