"Eirobarometrs": 42% Latvijas iedzīvotāju sagaida ekonomiskās situācijas pasliktināšanos (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Mazāk nekā puse jeb 42% Latvijas iedzīvotāju sagaida ekonomiskās situācijas pasliktināšanos nākamgad, liecina jaunākais "Eirobarometra" pētījums.

Savukārt 37% aptaujas dalībnieku uzskata, ka nākamgad ekonomiskā situācija valstī paliks nemainīga, vēl 15% pauda pārliecību, ka ekonomiskā situācija uzlabosies. Grūtības atbildēt uz šo jautājumu bija 6% respondentu.

Aptaujas dalībniekiem tika uzdots arī jautājums, vai viņi seko līdzi tam, kas notiek Eiropas Savienības (ES) politikā. 58% uzsvēruši, ka seko līdzi notiekošajam ES politikā, savukārt 42% atzīmējuši, ka viņi šiem procesiem neseko līdzi.

Tikai 11% aptaujas dalībnieku uzskata, ka ES īstenotie pasākumi lielā mērā ietekmē viņu ikdienas dzīvi, savukārt 46% respondentu atbildējuši, ka ES īstenotie pasākumi "zināmā mērā" ietekmē ikdienas dzīvi.

Vēl 32% uzsvēruši, ka ES īstenotie pasākumi "ne īpaši" ietekmē ikdienas dzīvi, bet 9% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka ES īstenotie pasākumi noteikti neietekmē ikdienas dzīvi.

"Verian" aģentūra Eiropas Parlamenta 2023.gada rudens "Eirobarometra" aptauju veica no 25.septembra līdz 19.oktobrim visās 27 ES dalībvalstīs, tostarp 1000 intervijas Latvijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu