Pētnieks prognozē, kad mākslīgais intelekts sasniegs cilvēka saprāta līmeni (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Tūringa prēmijas laureāts un kompānijas “Meta” viceprezidents Jans Lekuns paziņojis, ka tuvākajos desmit gados mākslīgais intelekts nespēs sasniegt cilvēka saprāta līmeni, vēsta CNBC.

Zinātnieks paziņojis, ka pašlaik cilvēkiem nav, par ko uztraukties, jo tuvāko gadu laikā mākslīgā intelekta līmenis varētu būt salīdzināms ar suni vai kaķi, bet noteikti – ne ar cilvēka saprātu.

Viņš norāda, ka pašlaik mākslīgā intelekta izstrādātājiem būtiski trūkst skaitļošanas tehnoloģiju jaudas, kā arī ir ļoti ierobežotas mākslīgā intelekta apmācības tehnoloģijas. Pēc eksperta domām, mākslīgajam intelektam nav pietiekami iegūt informāciju no teksta, video un audio materiāliem. Pasaulē ir ļoti daudz datu, kurus šie resursi neaptver dažādu iemeslu dēļ.

“Teksts ir ļoti slikts informācijas avots. Apmācot sistēmu ar tādu materiālu apjomu, kas cilvēkam būtu izlasāms 20 000 gadu laikā, mākslīgā intelekta tehnoloģijas joprojām nesaprot dažādas elementāras lietas,” teica “Meta” pētnieks Lekuns.

Lai sasniegtu cilvēka intelekta līmeni, mākslīgajam intelektam ir nepieciešamas papildu jaudas, kuras mūsdienu datorsistēmas nespēj nodrošināt. Pētnieks norāda, ka cer uz īpašu procesoru neironu paātrinātāju, kas ļautu vēl dziļāk apmācīt mākslīgo intelektu.

Viņš gan piebilst, ka pienāks brīdis, kad mākslīgais intelekts sasniegs līmeni, kas salīdzināms ar cilvēka domāšanu.

“Nav nekādu šaubu par to, ka kādā brīdī nākotnē, iespējams, pēc desmit gadiem, mums būs mākslīgā intelekta sistēmas, kuras izrādīsies tikpat gudras kā cilvēki. Turklāt visās nozarēs,” teica Lekuns.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu