Aizturēts vīrietis, kurš no braucoša auto apšaudīja meža dzīvniekus (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pilt videost

Svētdien sociālajos tīklos izplatīts videomateriāls, kur persona Saldus novadā, Jaunlutriņu pagastā uz autoceļa Ventspils – Kuldīga – Saldus no braucošas automašīnas šauj uz meža dzīvniekiem, ziņo Valsts policija.

Valsts policija izmeklēšanā noskaidroja iesaistītās personas un vakar, 10. decembra vakarā, par nelikumīgām medībām aizturēja vīrieti un izņēma ieročus. Vīrietim ir ieroču atļauja.

Par pārējo notikumā iesaistīto personu turpmāko statusu lems izmeklēšanas gaitā.

Valsts policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta trešās daļas - par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, tiek veiktas procesuālās darbības pilnīgai notikušā apstākļu noskaidrošanai.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Savukārt Valsts meža dienests informē, ka šobrīd tiek noskaidroti lietas apstākļi saistībā ar sestdien, 9.decembrī konstatētajām nelikumīgajām medībām Saldus novadā.

Valsts meža dienests savas kompetences ietvaros sniedz atbalstu Valsts policijai nelikumīgo medību izmeklēšanā. Šobrīd dienests izskata medību tiesību lietotāja, kura medību iecirknī notika nelikumīgās medības, darbības un vērtē to atbilstību Medību likuma un Medību noteikumu prasībām. Atbilstoši tām vainīgajām personām tiks piemērota tiesiskā atbildība.

Valsts meža dienests pateicas video autoram, kas drosmīgi un operatīvi nofilmēja pārkāpumu, jo tas būtiski atvieglo nelikumīgo medību un ar to saistīto medību šaujamieroča lietošanas drošības noteikumu prasību pārkāpuma izmeklēšanu. Tāpat dienests aicina iedzīvotājus un medniekus ziņot par personu darbībām, kas neatbilst medības reglamentējošo normatīvo aktu prasībām. Par konstatētiem medību pārkāpumiem, nekavējoties jāinformē Valsts meža dienesta medību inspektori.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu