Noskaties Sākts kriminālprocess par meža dzīvnieku šaušanu no braucošas automašīnas (15)

Papildināts
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Sākts kriminālprocess par meža dzīvnieku šaušanu no braucošas automašīnas, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijā. Sociālajos tīklos svētdien izplatīts video, kurā redzams, ka automašīnā esošs cilvēks pa mašīnas logu ir izbāzis šaujamieroča stobru un mērķē uz briežu dzimtas dzīvniekiem, kas skrien pa blakus esošo lauku.

Portāls «tv3.lv» noskaidrojis, ka video redzamā situācija notikusi Saldus novadā.

Saistībā ar šo video, kur no braucošas automašīnas tiek šauts uz meža zvēriem, policijas pārstāvji informē, ka tā ir noskaidrojusi video redzamo notikuma vietu un iespējamās iesaistītās personas. Patlaban ir sākts kriminālprocess un notiek darbs.

Tikmēr Latvijas Mednieku savienība (LMS) savā «Facebook» profilā uzsver, ka video redzamie apstākļi liecina par rupju normatīvo aktu un medību ētikas normu pārkāpumu.

LMS asi nosoda šādu bīstamu un bezatbildīgu rīcību, atzīmējot, ka «mednieku starpā šādām personām nav vietas». 

LMS priekšsēdētājs Jānis Baumanis portālam «tv3.lv» skaidroja, ka video redzamais ir nepārprotama ir malu medniecība.

Sarunā ar portālu viņš norādīja, ka video redzamie dzīvnieki ir brieži. 

«Spriežot pēc tā, ka filmētāji runā latviešu valodā, es pieņemu, ka tas ir filmēts Latvijā. Domāju, ka tas ir svaigs video, jo ļoti ātri izplatījās. Es runāšu ar lielu pārliecību, ka tas ir noticis Latvijā. Tur ir pārkāpts viss, ko var pārkāpt, sākot ar normatīviem aktiem, beidzot ar medību ētiku un medību likuma noteikumiem,» portālam «tv3.lv» teica Baumanis. 

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu