Abu Meri: Ar ārstiem, kuri atteiksies strādāt piecas dienas nedēļā, varētu nenoslēgt līgumus (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Hosams Abu Meri.
Veselības ministrs Hosams Abu Meri. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašlaik nav iespējams iedomāties, ka ģimenes ārsti varētu strādāt četras dienas nedēļā, jo jau tagad ir redzams ārstu trūkums, Latvijas Televīzijas radījumā "Šodienas jautājums" pirmdienas vakarā sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) prezidente Alise Nicmane-Aišpure iepriekš uzsvēra, ka ģimenes ārsti no 1.janvāra varētu strādāt četras valsts apmaksātas darba dienas, piekto nosakot par maksas.

Abu Meri norāda, ka ar ārstiem, kuri atteiksies strādāt piecas dienas nedēļā, varētu nenoslēgt līgumus ar valsti.

Ministrs sola rast iespējas atrast nepieciešamo finansējumu, lai palielinātu valsts atbalstu ģimenes praksei, jo pašlaik tā ir nepietiekama, it īpaši ziemas mēnešos. 

Jau vēstīts, ka šī gada beigās ģimenes ārstiem beidzas noslēgtais līgums ar Nacionālo veselības dienestu (NVD). Asociācijas prezidente norāda, ka pagaidām neesot tikusi īstenota neviena asociācijas prasība, neskaitot nelielu algas pieaugumu, kas ir vienāds visiem ārstiem Latvijā. Pēc ģimenes ārstu aprēķiniem, no 1.janvāra viņu nozarē finansējums samazināsies par 13%, līdz ar to esot bažas, kā uzturēt prakses vietas un kādus pakalpojumus turpmāk sniegt pacientiem.

Nicmane-Aišpure pauda, ka LĢĀA biedri savā starpā vienojušies slēgt jaunu līgumu ar NVD līdz 2024.gada beigām, strādājot četras dienas nedēļā par valsts apmaksu, bet piektā diena būtu par maksu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu