Noskaties Cik ceļu, tik modeļu. Ko "Toyota" un "Lexus" gatavo nākamajiem gadiem? (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tuvākajos gados "Toyota" izlaidīs virkni jaunu elektromobiļu modeļu visdažādākajos segmentos. Līdz 2026. gadam "Toyota" apņēmusies laist klajā sešus jaunus elektromobiļus. Tas gan nenozīmē, ka tiks uzgriezta mugura hibrīdiem. Lai nosegtu visu pieprasījuma spektru, izstrādāta jauna daudzvirzienu jeb "Multipath" stratēģija, ar kuru raidījumam "TV Autoziņas" bija iespēja iepazīties īpašā pasākumā Briselē.

Attīstība neaprobežojas tikai ar jauniem dizainiem un pilsētas auto formātiem. "Toyota" intensīvi strādā pie pavisam jaunām tehnoloģijām, piemēram, "solid state" jeb cietstāvokļa baterijām.

Tās nodrošinās sniedzamību līdz pat 1000 km un uzlādi no 10 līdz 80% desmit minūtēs. Jauna dzīve gaida arī tik praktiskus automobiļus kā pikapi, kur "Toyota" pēta ūdeņraža iespējas.

Pagaidām gan "Hilux" ticis tikai līdz pirmajam hibrīddzinējam, kas dažos tirgos nonāks jau 2024. gadā. Līdzīgas izmaiņas gaida arī luksusdivīziju "Lexus", kas nolēmusi izmantot gigapresēšanas tehnoloģiju, līdzīgi Teslai. Ieskatu nākamo "Lexus" modeļu īpatnībās sniegs visa sižeta noskatīšanās.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu