Ekonomikas ministram visai optimistiska prognoze par nākamā gada IKP pieaugumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis.
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Latvijas ekonomikas pieaugumam nākamgad būtu jāsasniedz vismaz 3%, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Viņš norādīja, ka šobrīd atbilstoši atsevišķu institūciju prognozēm Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) nākamajā gadā pieaugs par apmēram 2,4-2,6%, taču izaugsmei ir jābūt straujākai. "Mums ir jādara viss, lai apsteigtu šīs prognozes, lai ekonomikas izaugsme nākamajā gadā būtu ap 3% kā minimums," sacīja Valainis.

Ministrs arī uzsvēra, ka ir visi priekšnosacījumi, lai to izdarītu. "Ir jāstrādā, ir ļoti prātīgi jādomā, kā mēs rīkojamies ar valsts resursiem, kā mēs tos ieguldām. Tad arī tas rezultāts būs," teica Valainis.

Viņš arī minēja, ka ir vēl daudz darāmā gan izglītības, gan uzņēmējdarbības jomas uzlabošanā un birokrātijas mazināšanā.

Savukārt, runājot konkrētiem investīciju projektiem, Valainis minēja, ka šobrīd tiek strādāts, lai pasaules mēroga uzņēmums no Japānas netālu no Liepājas atvērtu riepu ražotni, kā arī trešdien, 13.decembrī, ir parakstīts sadarbības līgums par ūdeņraža lidmašīnu ražošanu Latvijā.

Tāpat ministrs sacīja, ka atbalsta to uzņēmumu, kas sadarbojas ar Krieviju, saraksta publiskošanu un šobrīd tiek strādāts pie tiesiskā regulējuma.

"Drīz vien mainīsies arī Centrālās statistikas pārvaldes vadība un ar jauno vadību varētu nākt arī jaunas iniciatīvas," piebilda ekonomikas ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu