Kiberuzbrukumā noplūduši 10 000 Igaunijas veselības aprūpes iestāžu pacientu dati

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kiberuzbrukumā daudzu Igaunijas medicīnas iestāžu partnerim "Asper Biogene" noplūduši ap 10 000 pacientu dati.

Visvairāk datu, kuru vidū ir arī medicīniskā informācija, noplūduši no Austrumtallinas centrālās slimnīcas, Tartu Universitātes klīnikas un citām slimnīcām. Noplūduši arī 56 ārvalstnieku dati.

Kā norādīja Rietumu prefektūras kriminālnoziegumu biroja vadītājs Rains Vosmans, noziedznieki draudēja "Asper Biogene", ka, nesaņemot izpirkuma maksu, viņi publiskos datus un kaitēs uzņēmuma reputācijai. ""Asper Biogene" neuzsāka dialogu ar noziedzniekiem. Uzņēmums ir novērsis servera ievainojamību," ceturtdien preses konferencē sacīja Vosmans.

Policija 17.novembrī sāka kriminālizmeklēšanu par kiberuzbrukumu. "Šāda veida darbības ir liela mēroga un starptautiskas. Policija ir sākusi vākt pierādījumus, lai sadarbībā ar prokuratūru sauktu vainīgo pie atbildības. Sadarbojamies gan Igaunijas iekšienē, gan starptautiskā līmenī," sacīja Vosmans. "Izmeklēšanai ir vairākas versijas, ar kurām mēs strādājam," viņš piebilda.

Par pacientu datu noplūšanu kiberuznbrukumā partnera serveriem ceturtdien atsevišķi paziņoja arī Vīlandes slimnīca. Slimnīca ir sākusi nosūtīt personalizētus brīdinājumus pacientiem, kurus skāris uzbrukums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu