Liepājas bērnudārzu darbiniekiem par 134 eiro palielinās algas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Liepājas pirmsskolu izglītības iestāžu pedagogu atalgojums nākamajā gadā pieaugs vidēji par 134 eiro, pārejot uz 1,8 likmes darba slodzi uz vienu grupu, liecina ceturtdien Liepājas pašvaldības domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā lemtais.

Gala lēmumu par šo jautājumu paredzēts pieņemt nākamajā domes sēdē, 21.decembrī.

Kā skaidro pašvaldībā, komitejā izskatītais lēmums ļaus palielināt atalgojumu gan pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, gan administrācijas un tehniskajiem darbiniekiem.

Kopumā jaunais atalgojuma modelis veicinās amata slodžu efektīvāku pārvaldību un elastīgāku tehniskā un administratīvā personāla vadības procesu, paredzot pirmsskolas izglītības iestāžu vadībai lielāku autonomiju, plānojot iestādes resursus un darba laiku.

Pārstrukturējot atalgojuma modeli, finansējums 568 384 eiro apmērā tiks novirzīts arī pirmsskolas izglītības iestāžu tehnisko darbinieku atalgojuma palielināšanai, kā arī pirmsskolu infrastruktūras uzlabošanai.

Nosakot pirmsskolas izglītības iestāžu darba slodzi 1,8 likmi uz vienu grupu, indikatīvie pašvaldības izdevumi pedagogu amata algas pieaugumam 2024.gadā ir 6 484 002 eiro, norāda pašvaldībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu