Noskaties Aukstā laikā neveras vilciena durvis, bet, kāpjot pa apledojušajiem pakāpieniem, var lauzt kaklu

TVNET/Degpunktā/TV3.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pietura klāt, bet vagona durvis neatveras – ar tādu ainu regulāri sastapusies kāda vilciena pasažiere, kura ik dienu mēro ceļu no mājām Krustpilī uz darbu Rīgā, vēsta TV3 raidījums “Bez tabu”.

“Bez tabu” skatītāja no Krustpils, kura ik dienu jau sešus gadus brauc ar vilcienu uz darbu Rīgā, ievērojusi, ka, iestājoties aukstajam laikam, vilciena durvis piemeklē tehniskas ķibeles. Viņa skaidro, ka, no rīta pienākot dīzeļvilcienam no Zilupes, vagoniem durvis atveras vai nu daļēji, vai neatveras vispār. Lai tiktu vagonā, ir jāspraucas pa šauru spraugu. Visi pakāpieni esot klāti ar biezu, piemīdītu sniega kārtu vai pat apledojuši.

Tieši tāds pats pārbaudījums sagaidot arī galastacijā “Rīga”. Lai tiktu laukā no vagona, nākas slidināties pa ledainiem pakāpieniem un spraukties laukā pa nelielu durvju spraugu. Krustpiliete atminas – 5. decembrī no sešiem vagoniem tikai vienam vagonam pilnībā atvērušās abas durvis.

Stacijā uzrunātie pasažieri pasmīn – mēs esot ieradušies pārāk siltā dienā. Ķibeles ar dīzeļvilcienu durvīm patiesi esot aktuālas, un tās visbiežāk varot novērot tad, kad termometra stabiņš nokrities stipri zem nulles.

Plašāka informācija un “Pasažieru vilciena” komentāri “Bez tabu” sižetā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu