Kozlovskis un Ašeradens apmeklēs Latvijas–Baltkrievijas robežu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Foto: Lita Millere/LETA

Piektdien iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) un finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) dosies darba vizītē uz Latvijas - Baltkrievijas robežu, lai klātienē novērtētu sauszemes Latvijas - Baltkrievijas žoga būvniecības darbus, kas tiks pilnībā pabeigti līdz 2023.gada 30.decembrim, informēja iekšlietu ministra biroja vadītāja Beate Barkāne - Iļjenkova.

Līdz 2023.gada 19.decembrim izbūvēti 108,5 kilometri pastāvīgā žoga jeb 97% šogad paredzētā apjoma. Kopumā jāizbūvē 112 kilometri žoga.

Kopā ar ministriem robežas apskatē piedalīsies Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts un valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes locekļi Jeļena Gavrilova un Renārs Griškevičs.

Savukārt pēc robežas apsekošanas finanšu ministrs Ašeradens tiksies ar Rēzeknes domes deputātiem un darbiniekiem, lai apspriestu pašvaldības finansiālo situāciju un iespējamos risinājumus finanšu stabilitātes atjaunošanai.

Kopumā paredzēts izbūvēt Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas joslu 173 kilometru garumā. Visas robežapsardzības infrastruktūras izbūvi plānots pabeigt līdz 2025.gadam, tostarp žogu aptuveni 150 kilometru garumā - līdz 2024.gada jūlijam, bet robežas joslas labiekārtošanu - līdz gada beigām. Pirmo divu robežas infrastruktūras izbūves kārtu kopējās būvniecības un saistīto pakalpojumu un darbu izmaksas ir 102,7 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu