Baltijas valstis un ASV paraksta aizsardzības sadarbības ceļa kartes (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pārstāvji Vašingtonā parakstījuši aizsardzības sadarbības ceļa kartes ar ASV turpmākajiem pieciem gadiem, informē Latvijas Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Aizsardzības sadarbības ceļa kartes nosaka starpvalstu attiecības aizsardzības un nacionālās drošības jomā līdz 2028. gadam. Šajos dokumentos aprakstītas paveicamās darbības, lai uzlabotu ASV un katras Baltijas valsts bruņoto spēku spējas un savstarpējo savietojamību.

Visās divpusējās sadarbības ceļa kartēs par prioritāti ir noteikta NATO atturēšanas spējas uzlabošana, lai stātos pretī agresorvalstu apdraudējumam reģionā.

Turklāt, ceļa kartēs pausta ASV aizsardzības sekretāra apņemšanās panākt ASV bruņoto spēku pastāvīgu uzturēšanos katrā Baltijas valstī rotācijas kārtībā.

Papildus tam, ceļa kartes veicina sadarbību dažādās aizsardzības jomās, tajā skaitā pretgaisa un pretraķešu aizsardzībā, informācijas tehnoloģiju un kiberdrošības sfērā, kā arī starptautisko militāro operāciju ietvaros, militārās infrastruktūras attīstībā un citur.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu