ASV delegācija dosies uz Meksiku, lai runātu par imigrāciju

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV Kongresā turpinoties debatēm par imigrācijas politiku, augsta ranga Vašingtonas amatpersonu delegācija apmeklēs Meksiku.

ASV prezidents Džo Baidens un viņa meksikāņu kolēģis Manuels Lopess Obradors ceturtdien telefonsarunā vienojās, ka nepieciešams pastiprināt robežkontroli.

Baidens un Obradors pārrunāja "nerimstošos pūliņus vadīt migrācijas plūsmu" uz robežas un abas puses bija vienisprātis, ka nepieciešama steidzama rīcība.

Šonedēļ ASV slēdza divus dzelzceļa robežšķērsošanas punktus uz Teksasas un Meksikas robežas nolūkā ierobežot nelegālo imigrantu ieceļošanu, izmantojot ārvalstu vilcienus.

Meksikāņu uzņēmēji brīdinājuši, ka robežšķērsošanas punktu slēgšana var ietekmēt tirdzniecību.

Gan Baidens, gan Obradors bija vienisprātis, ka nepieciešams pastiprināt robežkontroli, lai robežšķērsošanas punktus varētu atkal atvērt, žurnālistiem pēc sarunas pavēstīja Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Džons Kērbijs.

Starp ASV delegācijas locekļiem, kas gatavojas doties uz Meksiku, ir valsts sekretārs Entonijs Blinkens, iekšzemes drošības ministrs Alehandro Majorkass un prezidenta padomniece iekšzemes drošības jautājumos Elizabete Šērvuda-Randala.

ASV delegācija Mehiko tiksies ar Obradoru un viņa valdības pārstāvjiem, lai pārrunātu ar nelegālo imigrāciju un robežkontroli saistītos jautājumus.

Tikmēr republikāņi turpina izdarīt spiedienu uz Baidenu, lai panāktu radikālas izmaiņas imigrācijas politikā apmaiņā pret finansiālo atbalstu Ukrainai un Izraēlai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu