Papildināts Valsts drošības dienests veicis kratīšanu "Maskavas namā" (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Maskavas nams".
"Maskavas nams". Foto: Zane Bitere/LETA

Aizdomās par iespējamu pret Krieviju noteikto Eiropas Savienības (ES) sankciju pārkāpšanu Valsts drošības dienests (VDD) šonedēļ veicis kriminālprocesuālas darbības "Maskavas namā", Rīgā, informēja VDD.

Kriminālprocesuālās darbības ceturtdien un piektdien veiktas VDD lietvedībā esoša kriminālprocesā, kas sākts 23.novembrī.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka

"Maskavas nama" vadība, iespējams, turpināja gūt materiālu labumu no telpām, kuru izmantošana atbilstoši starptautiskajām sankcijām bija aizliegta.

Procesuālās darbības veiktas arī ar vienu personu saistītā dzīvesvietā. Kratīšanu gaitā VDD ir izņēmis lielu daudzumu datu nesēju un dokumentu.

Patlaban kriminālprocesā vienai personai piemērots personas, pret kuru uzsākts kriminālprocess, statuss.

Marijas un Alfrēda Kalniņa ielas stūrī esošās ēkas īpašuma tiesības nostiprinātas uz Maskavas pilsētas īpašuma departamenta vārda. "Maskavas nama" juridiskās pārstāvniecības pienākumus vēsturiski pilda Maskavas pilsētas īpašuma departamentam piederošā AS "Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams", kopš 2020.gada 10.marta - ārvalsts komersanta pārstāvniecība "Maskavas pilsētas unitārais uzņēmums "Maskavas Starptautiskās sadarbības centrs"", kurai zemesgrāmatā nostiprināta nekustamā īpašuma lietojuma tiesība uz nenoteiktu laiku.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka AS "Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams" valdes priekšsēdētājs ir Juris Silovs. Padomes priekšsēdētājs ir Aleksejs Bondaruks, savukārt padomes locekļi - Svetlana Zaiceva, Anna Tiurina, Dmitrijs Kožajevs un Galina Nikolajenko.

Šim uzņēmuma 7.decembrī bija 10 897 eiro liels parāds Valsts ieņēmumu dienestam. Pērn uzņēmums apgrozījis 38 834 eiro un strādājis ar 5840 eiro zaudējumiem.

Zaiceva ir norādīta arī kā Maskavas pilsētas unitārā uzņēmuma "Maskavas Starptautiskās sadarbības centrs" pārstāve.

Jau ziņots, ka Saeima vakar konceptuāli atbalstīja likumprojektu, kas paredz "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā.

Likumprojekta "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai" mērķis ir garantēt Latvijas valsts drošību, tostarp nepieļaut un savlaicīgi novērst demokrātiskās valsts iekārtas apdraudējumu.

Valsts īpašumā pārņemot ēku "Maskavas nams" Rīgā, Marijas ielā, no budžeta būs nepieciešami aptuveni 495 395 eiro ikgadējām uzturēšanas izmaksām.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu