Noskaties Huligānu norautais taktilais Brīvības piemineklis atkal novietots Brīvības laukumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Decembra sākumā sabojātais taktilais Brīvības piemineklis atgriezies Brīvības laukumā, sociālajos tīklos informē Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš izteica pateicību sievietei, kura 4.decembra vakarā apturēja vienu no vīriešiem, kuri lauza obelisku.

Rīgas mērs arī informēja, ka Rīgas Pieminekļu aģentūras meistari uzlabojuši obeliska stiprinājumu vietas, un tikšot vērtēta iespēja nākotnē šo objektu izveidot monolītu.

Kā ziņots, par taktilā Brīvības pieminekļa obeliska nolaušanu 4.decembrī Rīgā dažu minūšu laikā aizturēti trīs vīrieši, informēja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Neilgi pirms plkst.18, apsekojot Brīvības laukumu, RPP Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki ievēroja, ka ir nolauzts taktilā Brīvības pieminekļa obelisks. Informācija nodota videonovērošanas centra darbiniekiem, kuri, pārskatot kameru ierakstus, identificēja trīs personu kompāniju.

Caurskatot videonovērošanas kameras ierakstus, policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot kompānijas iespējamo došanās virzienu, un jau pēc pāris minūtēm Raiņa bulvāra un 13.janvāra ielas krustojumā vainīgās personas tika aizturētas. Starp aizturētājiem bija 33 gadus vecs vīrietis, kā arī 19 un 20 gadus veci jaunieši.

Sarunas laikā personas savu vainu acīmredzamā nodarījumā neatzina.

Pēcāk aizturētie tika nogādāti Valsts policijas iecirknī kriminālprocesa sākšanai.

Rīgas dome 20.decemnbrī nolēma taktilo objektu "Brīvības piemineklis neredzīgiem cilvēkiem" pieņemt savā īpašumā kā nodibinājuma "Fonds Nāc līdzās!" dāvinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu