Konkurences pārkāpumu izmeklēšanā varētu atļaut ierakstīt audio paskaidrojumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Grozījumiem Konkurences likumā iesniegti priekšlikumi, kas paredz tiesības Konkurences padomei (KP) izmeklēšanā saņemtos mutiskos paskaidrojumus fiksēt skaņu ierakstā, ja tas nepieciešams.

Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis attiecīgos priekšlikumus iesniedzis normai, kas regulē KP tiesības, veicot tirgus uzraudzību vai izmeklējot Konkurences likuma vai Reklāmas likuma pārkāpumus un nodrošinot savu lēmumu izpildi.

KP skaidrojusi, ka, fiksējot paskaidrojumus rakstveidā, ir gadījumi, kad rodas strīdi par personas teiktā autentisku atspoguļošanu ar roku rakstītos protokolos, turklāt tas arī padara personu sniegto paskaidrojumu fiksēšanu laikietilpīgāku, kas rada neērtības kā pašām personām, tā arī KP, atzīmē ekonomikas ministra Viktora Valaiņa (ZZS) biroja pārstāvis.

Skaņu ieraksts mutvārdu paskaidrojumu fiksēšanai sniegs pamatu autentiski fiksēt sarunas gaitu -, uzdotos jautājumus un sniegtās atbildes, tādējādi būtiski samazinot strīdus par pierādījuma ticamību, teikts grozījumu pamatojumā.

Persona varēs iepazīties ar savu paskaidrojumu audio ierakstu, izteikt savus paskaidrojumus vai iebildumus par tā saturu, kā arī lūgt noteikt ierobežotas pieejamības statusu kādai sniegtās informācijas daļai.

Plānots, ka iesniegtos priekšlikumus būs jāskata parlamenta Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un pēc tam Saeimas sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu