BBC žurnāliste Oļesja Gerasimenko granātas sprādzienu Rīgas bārā uzskata par mērķtiecīgu žurnālistu iebiedēšanu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Oļesja Gerasimenko
Oļesja Gerasimenko Foto: The Blueprint

BBC žurnāliste Oļesja Gerasimenko, kas bija aculieciniece incidentam Rīgā, Dzirnavu ielas bārā “Če”, apšauba Latvijas policijas oficiālo versiju par to, ka pirotehnikas izstrādājuma - airsoft granātas uzspridzināšana šajās telpās bija vienkāršs huligānisma akts.

“Kāds puisis ieskrēja bārā, apskatīja mūs, ieskatījās man acīs un man zem kājām nometa granātu. Es pirmo un, cerams, pēdējo reizi mūžā redzēju šo metēju. Ziņās lasīju versiju par sadzīves konfliktu - puiši, ne ar vienu nebija nekāda konflikta! Man tas izskatās pēc mērķtiecīgas žurnālistu iebiedēšanas un draudiem viņu dzīvībām”,

interneta medijs echofm.online citē Oļesjas teikto.

Jau ziņots, ka bārā “Če” nezināma persona BBC Krievijas nodaļas žurnālistu ballītē iemetusi mācību granātu, vēstīts “Novaja Gazeta. Eiropa” tīmekļvietnē.

Atsaucoties uz notikuma dalībnieka pausto, incidents noticis sestdien, 23.decembrī, ap plkst.23, kad bārā, izņemot žurnālistus, citu apmeklētāju praktiski nebija.

Valsts policijā aģentūrai LETA norādīja, ka pagājušajā naktī Rīgā, Dzirnavu ielā, kādā bārā iemests pirotehnikas izstrādājums - airsoft granāta. Neviena persona nav cietusi.

Valsts policijas darbinieki noskaidroja iespējamās vainīgās personas - divus vīriešus, kuri notikuma vietu pametuši ar automašīnu, un šorīt viņus aizturēja.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess par huligānismu. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka motīvs vienam no aizturētajiem, visticamāk, bijis personisks konflikts šajā bārā, un patlaban nekas neliecina par to, ka notikušais būtu saistīts ar žurnālistu atrašanos šajā vietā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu