Drošības apsvērumu dēļ desmit ārzemniekiem liegta ieceļošana Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Starptautiskās lidostas "Rīga" izlidošanas terminālis.
Starptautiskās lidostas "Rīga" izlidošanas terminālis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī drošības apsvērumu dēļ ieceļošana Latvijā liegta desmit ārzemniekiem, informēja Valsts robežsardze.

Terehovas, Grebņevas un Rīgas lidostas robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas un vienam Lielbritānijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi.

Vēl sešiem Krievijas, trīs Ukrainas un vienam Lielbritānijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.

Personas nosūtītas atpakaļ uz izceļošanas valstīm.

Ceturtdien nav konstatēti mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

Ceturtdien Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informēja robežsardzē.

Ja rudenī vidēji dienā tika novērsti ap 100 cilvēku mēģinājumi iekļūt Latvijā, tad pēdējā pusotra mēneša laikā šis skaits ir sarucis, turklāt jau samērā regulāri ir dienas pēc kārtas, kad nav konstatēts neviens mēģinājums.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) atzinis, ka nelegālās migrācijas spiedienā, iespējams, iestājusies pauze, taču patlaban nav pamata atcelt pastiprinātu robežapsardzības sistēmas darbības režīmu Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 863 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cilvēki.

Pērn visa gada laikā kopā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas šogad augustā nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu, valdība septembra vidū nolēma apturēt Silenes robežšķērsošanas vietas darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu