Noskaties Traģiskais negadījums zoodārzā noticis laikā, kad kamielis varēja būt īpaši agresīvs

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Divkupru kamielis Rīgas Zooloģiskajā dārzā.
Divkupru kamielis Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Foto: Paula Čurkste/LETA

28. decembrī Rīgas Zooloģiskajā dārzā kamieļu aplokā letāli tika ievainots dzīvnieku kopējs. Sākotnējā izpēte liecina, ka negadījums noticis dzīvnieku apkopes laikā. Zoodārza vadītājs Jānis Rudzītis atzina, ka notikusī traģēdija, dzīvnieku kopējam zaudējot dzīvību kamieļa uzbrukumā, ir nebijis notikums pārskatāmā vēsturē, vēsta "TV3 ziņas".

Mirušo darbinieku kolēģi raidījumam "TV3 Ziņām" raksturoja kā ļoti pozitīvu un atbildīgu. Kopējs šeit strādāja gandrīz divus gadus.

Rīgas Zooloģiskā dārza dzīvnieku kolekcijas departamenta vadītāja Guna Vītola skaidro: "Kamielis mēdz būt agresīvs, un viņš mēdz visu gadu būt agresīvs, bet jo īpaši neprognozējama viņa uzvedība ir riesta laikā. Un šajā tieši situācijā viņš bija riesta laikā. Kamielis vienmēr atrodas citā telpā. Mums ir viss arī aprīkots ar atdalāmām durvīm, kuras vada, neatrodoties blakus dzīvniekam."

Rīgas Zoodārzs informē, ka darbinieki esot apdrošināti.

Valsts darba inspekcija (VDI) izmeklēs Rīgas Zooloģiskajā dārzā kamieļu aplokā notikušo nelaimes gadījumu, kurā gāja bojā dzīvnieku kopējs, informēja inspekcijas pārstāve Ilze Kalniņa.

Inspekcija saņēmusi informāciju par 28.decembrī notikušo nelaimes gadījumu un izmeklēs to, tostarp veicot pārbaudi Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

VDI dati liecina, ka pēdējo trīs gadu laikā Latvijā nelaimes gadījumos darbā dzīvnieku kopēji bojā nav gājuši.

Kā ziņots, 28.decembrī Rīgas Zooloģiskajā dārzā kamieļu aplokā letāli tika ievainots dzīvnieku kopējs. Sākotnējā izpēte liecina, ka negadījums noticis dzīvnieku apkopes laikā. Atbilstoši iekšējās kārtības un drošības noteikumiem pirms ieiešanas aplokā kamieļi tiek atdalīti boksos. Taču negadījuma brīdī šis noteikums neesot ticis ievērots - patlaban vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ kamieļu tēviņš nav bijis atdalīts un uzbrucis kopējam.

Bojāgājušais dzīvnieku kopējs Zooloģiskajā dārzā strādājis jau vairākus gadus un vienmēr esot pildījis savus pienākumus atbildīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu