No Rīgas domes amatpersonām iedzīvotāji vispozitīvāk vērtē Andersones un Geikinas paveikto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes ēka un Rātslaukuma egle pirms akcijas "Gaisma Ukrainai", kur uz īsu brīdi izslēdz svētku apgaismojumu.
Rīgas domes ēka un Rātslaukuma egle pirms akcijas "Gaisma Ukrainai", kur uz īsu brīdi izslēdz svētku apgaismojumu. Foto: Evija Trifanova/LETA

No Rīgas domes amatpersonām iedzīvotāji vispozitīvāk vērtē Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājas Ineses Andersones (JV) un Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītājas Laimas Geikinas ("Par") darbu, liecina pētījumu centra "SKDS" novembrī veiktās aptaujas dati.

Andersones reitings novembrī bija 1,6, bet Geikinas - 1,5.

Viņām seko Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps (LA), kura reitings novembrī bijis mīnus 0,9, Rīgas mērs, Finanšu un administrācijas lietu komitejas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV), kura reitings bija mīnus 1,5, un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA/LRA), kura reitings bija mīnus 1,6.

Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Jura Radzeviča (GKR) reitings novembrī bija mīnus 3,3, Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāja Daiņa Loča (NA/LRA) - mīnus 4,6, bet Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja Olafa Pulka (JV) - mīnus 6,2.

Viszemākais vērtējums novembrī bijis Rīgas domes priekšsēdētāja vietniecei, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājai Lindai Ozolai ("Kods Rīgai"), kuras reitings bija mīnus 7,5.

No 4. līdz 11.novembrim "SKDS" aptaujāja 801 respondentu vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Aptauja: Kļūstot par Rīgas mēru, Ķirsim būtiski audzis reitings

Kļūstot par Rīgas mēru, Vilnim Ķirsim (JV) būtiski audzis reitings, liecina pētījumu centra "SKDS" novembrī veiktā Rīgas iedzīvotāju aptauja.

Ja iepriekšējā aptaujā, kas veikta jūnijā, kad Ķirsis vēl bija vicemēra amatā, viņa reitings bija mīnus 10,8, tad novembra aptaujā tas paaugstinājies līdz mīnus 1,5. Par mēru viņš tika ievēlēts augustā.

Turklāt, salīdzinot ar vasaras aptauju, ne tikai palielinājies Ķirša pozitīvais vērtējums, bet arī samazinājies negatīvais. Ja jūnijā Ķirša darbību ļoti pozitīvi vērtēja 0,8% aptaujāto, tad novembrī to skaits palielinājās līdz 2,2%. Ja jūnijā drīzāk pozitīvi vicemēru Ķirsi vērtēja 25,3% aptaujāto, tad novembrī tie bija 28,6% aptaujāto.

Jūnijā Ķirša darbību drīzāk negatīvi vērtēja 26,8%, bet ļoti negatīvi - 10,1% respondentu, bet novembra aptaujā negatīvais vērtējums ir sarucis līdz attiecīgi 24% un 8,3% respondentu.

Turklāt, kā liecina aptaujas dati, Ķirsi novembrī negatīvi vērtēja mazāk rīdzinieku nekā iepriekšējo mēru Mārtiņu Staķi (PP) pirms atkāpšanās no amata. Staķi drīzāk negatīvi un ļoti negatīvi jūnijā vērtēja 29% un 16% respondentu.

Lai gan pozitīvais vērtējums Staķim arī bija augstāks nekā Ķirsim pašlaik, tomēr Staķa reitings pirms aiziešanas no amata bija zemāks - mīnus 4,5.

Novembrī arī pieaugusi Rīgas mēra Ķirša atpazīstamība. Par Ķirsi nebija dzirdējuši 13% aptaujāto, kamēr jūnijā šādu atbildi sniedza 18,3% respondentu.

No 4. līdz 11.novembrim "SKDS" aptaujāja 801 respondentu vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu