Ukrainas bēgļu atbalsta centram Rīgā jauna atrašanās vieta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas un Ukrainas karogs
Latvijas un Ukrainas karogs Foto: Evija Trifanova/LETA

Turpmāk Rīgas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem atradīsies Juglā, Pāles ielā 9, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Lai arī turpmāk varētu nodrošināt Ukrainas civiliedzīvotājiem nepieciešamo atbalstu, bet samazinātu Rīgas atbalsta centra uzturēšanas izmaksas, nolemts centru pārcelt no Vecrīgas, Amatu ielas 4, uz Juglu. Telpu kopējā platība būtiski neatšķiršoties, taču ēkas uzturēšanas izmaksas būšot ievērojami mazākas.

Arī turpmāk Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem būs iespējams noformēt un saņemt uzturēšanās atļaujas, reģistrēt dzīvesvietu Rīgā, saņemt personas kodus, noformēt personalizēto sabiedriskā transporta biļeti, reģistrēt bērnus Rīgas izglītības iestādēs un saņemt sociālo palīdzību, kā arī atrast pagaidu mājvietu Rīgā vai citur Latvijā. Pāles ielā 9 darbu neturpinās Nodarbinātības valsts aģentūra.

Tāpat no Amatu ielas 4 uz jauno centra atrašanās vietu pārcelsies nevalstiskās organizācijas, kas no 2022.gada 24.februāra sniegušas konsultācijas un palīdzību, ko nevar nodrošināt valsts un pašvaldība.

Iepriekš Pāles ielā 9 darbojās Rīgas 63.vidusskola, kas pašlaik atrodas Baltezera ielā 6. Bijušās skolas telpas ir piemērotas Rīgas atbalsta centra funkcijām, jo klašu telpās iespējams nodrošināt gan pakalpojumu sniegšanu, gan arī dažāda veida apmācības, tostarp latviešu valodas kursus, uzskata pašvaldība.

Tāpat Rīgas atbalsta centrā paredzēts turpināt darba biržas, kurās iespējams sastapties Rīgas darba devējiem un Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri ir darba meklējumos.

Rīgas atbalsta centrs Ukrainas civiliedzīvotājiem darbu sāka 2022.gada 7.martā Kongresu namā, pēc tam tas tika pārcelts uz Kaļķu ielu 1, savukārt no 2022. gada 4.septembra tas darbojās Amatu ielā 4.

Kopš 2022.gada 24.februāra Rīgā reģistrēti 24 501 Ukrainas iedzīvotāji, no tiem 19 935 pašlaik dzīvo Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu