Maska izlēcieni var dārgi maksāt: platformai X šis gads var kļūt par pēdējo (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Miljardierim Īlonam Maskam piederošais sociālais tīkls X (agrāk zināms kā “Twitter”) 2024. gadā var piedzīvot bankrotu, liecina laikraksta “Financial Times” prognoze.

“Vai šogad X bankrotēs? Jā. Īlons Masks bieži brīdina par bankrotu, kas kalpo kā motivācija viņa darbiniekiem. Līdz šim viņš šādi šantažējis “Tesla” un “SpaceX” darbiniekus. Taču šoreiz, ņemot vērā X straujo reklāmas ieņēmumu samazināšanos un  jaunu ienākumu avotu meklējumu izgāšanos, ir liela iespējamība, ka bankrots tik tiešām kļūs par realitāti,” teikts prognozē.

Pēc nesenajiem Maska emocionālajiem izteikumiem, kad miljardieris nekautrējās lietot necenzētu leksiku pret reklāmdevējiem, Masks var pieņemt arvien neracionālākus lēmumus cerībā, ka viņam izdosies novērst kompānijas bankrotu un atgriezt uzņēmumam bijušo spozmi.

“Maska cīņa par X kontroli bankrota apstākļos varētu kļūt par aizraujošu turpinājumu stāstam, kas iesākās līdz ar “Twitter” iegādi,” raksta “Financial Times”.

Iepriekš vēstīts, ka sociālais tīkls X 2023. gadā ar reklāmas palīdzību nopelnījis 2,5 miljardus dolāru, kas ir ievērojami mazāk nekā iepriekšējos gados.

“Media Matters for America” atskaitē teikts, ka X izvietojis lielo zīmolu reklāmas līdzās antisemītiskam saturam. Piemēram, jokiem par to, ka “nacisms ir garīgs stāvoklis”, kā arī Ādolfa Hitlera citātiem, kas pasniegti iedvesmojošā stilā.

Tieši tādēļ virkne lielo kompāniju, kā “Apple”, “Disney”, “Lionsgate” un citas, apturēja reklāmas vietu iegādes platformā X.

X ģenerāldirektore Linda Jakarino negrasās atkāpties no amata, jo lielie zīmoli aptur savus izdevumus galvenokārt Īlona Maska attieksmes dēļ pret antisemītisku saturu.

Tāpat Masks izmantojis necenzētu leksiku, kritizējot lielos zīmolus, kuri pārtraukuši izvietot reklāmu platformā X. Tas notika pēc Maska paša skandaloza ieraksta, kurā viņš atbalstījis antisemītisku sazvērestības teoriju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu