Jaungada svinību laikā Krievijā masveidā aizturēti migranti; viņus taisās sūtīt karot pret Ukrainu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Jaungada svinību laikā Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā aizturēti vairāki tūkstoši migrantu – tas noticis saskaņā ar Krievijas spēka struktūru plānu, kas paredz migrantus kā “brīvprātīgos” sūtīt karot pret Ukrainu, raksta Krievijas neatkarīgais medijs “Novaja gazeta. Evropa”, atsaucoties uz avotiem Sanktpēterburgas Iekšlietu ministrijas centrā “E”, kas nodarbojas ar ekstrēmisma apkarošanu.

Kā norādīja informācijas avots, Sanktpēterburgas varasiestādes pagājušā gadā esot saņēmušas rīkojumu, ka Sanktpēterburgai esot jānodrošina 7000 jaunu “brīvprātīgo” Krievijas karam pret Ukrainu. Tad pilsētas spēka struktūru vadība nolēmusi, ka “brīvprātīgo” meklēšanas centieni galvenokārt tiks vērsti pret migrantiem.

Policija nesāka rīkot reidus migrantu dzīvesvietās, jo uzskatīja, ka šāda rīcība varētu migrantus izbiedēt, kā rezultātā viņi varētu aizbraukt no Krievijas. Tāpēc pieņemts lēmums sarīkot masveida aizturēšanas Jaungada naktī.

Informācijas avots uzver, ka masveida aizturēšanas nebija cīņa ar nelegālo imigrāciju, bet tieši operācija Krievijas armijas skaitliskā sastāva papildināšanai.

Kā ziņo Sanktpēterburgas izdevums “Fontanka”, Jaungada svinību laikā pilsētā aizturēti aptuveni 3000 migrantu. Savukārt “Novaja gazeta. Evropa” informācijas avots apgalvo, ka aizturēto ir daudz vairāk.

Kā izdevumam norādīja situāciju pārzinošs Uzbekistānas pilsonis, visiem aizturētajiem migrantiem uzstājīgā formā pieprasīts kā “brīvprātīgajiem” pieteikties Krievijas armijā, pretējā gadījumā draudot no Krievijas izraidīt viņu ģimenes.

“Novaja gazeta. Evropa” informācijas avots norāda, ka līdzīgi pret migrantiem vērsti reidi, visticamāk, gaidāmi visā Krievijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu