Aptauja: Pašreizējās koalīcijas partijas vēlētājiem radījušas lielāko vilšanos (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Vēlētāji stāv rindā iepriekšējā balsošanā 14. Saeimas vēlēšanās.
Vēlētāji stāv rindā iepriekšējā balsošanā 14. Saeimas vēlēšanās. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS pēc Latvijas Televīzijas raidījuma “Kas notiek Latvijā?” iniciatīvas veicis aptauju par vēlētāju apmierinātību ar savu izvēli pēdējās Saeimas vēlēšanās, ziņo portāls LSM.LV.

Aptaujas dati liecina, ka vairāk nekā gadu pēc 14. Saeimas darba sākuma 40,7% vēlētāju ir vairāk vīlušies, nekā izjūt gandarījumu par savu izvēli parlamenta vēlēšanās.

No tiem, kas piedalījās 14. Saeimas vēlēšanās, tikai 16,3% aptaujāto uzskata, ka partija vai partiju apvienība, par kuru balsojuši 2022. gadā, radījusi vairāk gandarījumu nekā vilšanos.

Vairāk vīlušos vēlētāju ir starp tiem, kas 14. Saeimas vēlēšanās nobalsoja par kādu no politiskajiem spēkiem, kas veido pašreizējo Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") vadīto valdību. No partijas “Progresīvie” elektorāta 45% izjūt vairāk vilšanos nekā gandarījumu, un tikai 11% ir vairāk gandarīti nekā vīlušies. Saskaņā ar aptaujas datiem, vēl lielāku vilšanos par savu izvēli izjūt tikai tie vēlētāji, kuri balsis atdeva par partijām, kuras 2022. gadā nepārvarēja 5% barjeru.

No “Jaunās Vienotības” un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vēlētājiem vilšanos izteikuši 41%. ZZS vēlētāju vidū vairāk gandarījumu, nekā vilšanos, uzjūt tikai 13%.

No pašlaik opozīcijā esošā “Apvienotā saraksta” vēlētājiem 37% aptaujāto izteikuši vairāk vilšanos nekā gandarījumu, un tikai 14% izjūt vairāk gandarījumu nekā vilšanos.

Opozīcijā esošo “Latvija pirmajā vietā”, “Stabilitātei!” un Nacionālajā apvienība aptaujātais elektorāts izjūt vairāk gandarījumu nekā vilšanos par savu izvēli vēlēšanās.

Pilnu rakstu lasi portālā lsm.lv.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu