Lietuva no Nīderlandes iegādāsies daudzfunkcionālās artilērijas radaru sistēmas

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas Aizsardzības ministrija no Nīderlandes kompānijas "Thales Nederland" iegādāsies daudzfunkcionālas artilērijas radaru sistēmas "Thales GM200 MM/C", trešdien paziņoja ministrija.

"Artilērijas radaru sistēmas, kuras iegādāsies Lietuva, būtiski pastiprinās artilērijas spējas," teica Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks, piebilstot, ka radaru mērķis ir noteikt ienaidnieka netiešās uguns sistēmu pozīcijas, balstoties uz palaisto šāviņu trajektoriju, un ļaut strauji atbildēt uz ienaidnieka uguni.

"Tas ir ļoti nozīmīgs pirkums," uzsvēra ministrs.

Abu valstu Aizsardzības ministriju parakstītais līgums arī paredz Lietuvas un Nīderlandes sadarbību daudzfunkcionālo radaru atbalsta jomā. Tiek apspriesta Lietuvas aizsardzības rūpniecības uzņēmumu piedalīšanās līdzīgos projektos.

Projekta vērtība ir 126,7 miljoni eiro, ietverot arī loģistikas komplektu ar tehnisko dokumentāciju, operatoru un tehniskās apkopes personāla apmācībām, sākotnējiem rezerves daļu komplektiem, speciālu instrumentu komplektu un testēšanas aprīkojumu.

Paredzams, ka pirmās radaru sistēmas Lietuvai tiks piegādātas līdz 2026.gadam.

"Thales GM200 MM/C" artilērijas radaru sistēmas ir izstrādātas sadarbībā ar Nīderlandes bruņotajiem spēkiem kā daudzfunkcionāla sistēma, kas izmantojama gan gaisa telpas novērošanai, gan arī nepieciešamības gadījumā integrējama pretgaisa aizsardzības sistēmās.

Līdz šim "Thales GM200 MM/C" sistēmas ir iegādājušās Nīderlandes un Norvēģijas armijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu