Kadirovs ierosina nogalināt slepkavības pastrādājušu cilvēku radiniekus (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs sanāksmē ar Čečenijas Iekšlietu ministrijas un Nacionālās gvardes amatpersonām izteicies, ka būtu nepieciešams sodīt noziegumus pastrādājušo cilvēku radiniekus.

Šīs sanāksmes videoieraksta fragmentu pats Kadirovs publicējis savā “Telegram” kanālā. Video aprakstā teikts, ka Kadirovs “aicina [spēka struktūru] darbiniekus būt modriem un apturēt jebkādus likumpārkāpumus”.

“Jebkuram mēģinājumam vērsties pret cilvēka dzīvību būs sekas, tostarp arī attiecībā uz vainīgā radiniekiem. Tuviniekiem ir jāzina, ar ko nodarbojas viņu ģimenes locekļi, un jābūt gataviem uzņemties par to atbildību,” teikts ierakstā.

Tikmēr Čečenijas varas iestādes kritizējošais “Telegram” kanāls “1ADAT” norāda, ka Kadirovs esot izteicies daudz konkrētāk.

Piemēram, viņš norādījis uz iespējamību nogalināt radiniekus cilvēkiem, kas pastrādājuši slepkavības.

“Pat ja mēs neatradīsim noziedznieku, mēs noteikti atradīsim viņa radiniekus. Kā pieņemts no senseniem laikiem, ja noziedznieku nevar atrast, tad soda viņa brāli, viņa tēvu. Asinsatriebība būs ātra,” paziņojis Kadirovs.

Pat ja ģimene atteikšoties no noziedznieka, tas viņus neatbrīvošot no asinsatriebības.

Šī nav pirmā reize, kad Kadirovs publiski runā par cilvēku nogalināšanu. Pagājušā gada oktobrī Kadirovs ierosināja spēka struktūrām atklāt uguni uz protestētājiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu