Romu prezidents: situācija ar čigānu organizācijām Latvijā atgādina bandītu laikus 90. gados (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Romu protests
Romu protests Foto: Juris Lisovs TVNET

Situācija ar čigānu organizācijām Latvijā atgādina bandītu laikus pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas romu prezidents Osvalds Jezdovskis.

Viņš norādīja, ka janvārī vai februārī Latvijas pilsētās notiks čigānu protesti, tostarp aicinot Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču un Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) iesaistīties, lai aizstāvētu Latvijas Čigānu federāciju no grupējumiem, kuri "monopolizējuši valsts finansējumu", kam jābūt izlietotam romu labā.

"Ir savākušies grupējumi, ko neveido čigānu tautības pārstāvji, taču saņem finansiālu atbalstu. Mēs no tā neredzam nekādus labumus vai ieguvumus. Šīs organizācijas nesadarbojas ar čigāniem, ir tikai nosaukums. Situācija veidojas kā deviņdesmitajos gados, kad meklēja mazturīgus cilvēkus, uz kuru vārda atvērt kompānijas un iekasēt naudu. Kaut kas līdzīgs notiek ar čigānu organizācijām Latvijā," skaidroja Jezdovskis.

Viņš akcentēja, ka patlaban grūtības Latvijā ir daudziem, ne tikai čigāniem. Taču tās čigānu organizācijas, kuras ietilpst Latvijas Čigānu federācijā, grib uzstāt uz to, lai finansējums, kas no valsts tiek atvēlēts romiem, pie romiem arī nonāk un ir pareizi sadalīts.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu