Kariņa aviolidojumi: Valsts kontrole revīzijā pētīs arī lidojumā nodrošināto servisu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts kontrole. Ilustratīvs attēls.
Valsts kontrole. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts kontrole

Valsts kontroles (VK) izvērtējums par Krišjāņa Kariņa (JV) premjera pilnvaru laikā izmantotajiem lidsabiedrību pakalpojumiem būs pieejams šomēnes, intervijā Latvijas Televīzijai sacīja valsts kontrolieris Edgars Korčagins.

Korčagins norādīja, ka šobrīd tiek apkopota visa līdz šim iegūtā informācija un gatavots ziņojums. 

"Skatīsimies, pētīsim un atklāti rādīsim sabiedrībai situāciju, kā īsti ar šiem lidojumiem ir bijis. Cik tas ir izmaksājis, kādos gadījumos tas ir vai nav noticis," tā valsts kontrolieris.

Korčagins piebilda, ka tiek pētīti gan apsvērumi konkrētā reisa izvēlē, gan arī tas, vai izvēlēts taupīgākais un ekonomiski pamatotākais risinājums. 

Vaicāts, vai Valsts kontrole arī interesējas par lidojuma laikā nodrošināto servisu, piemēram, ēdināšanu, Korčagins atbildēja apstiprinoši.

Jau vēstīts, ka Saeima Korčaginu valsts kontroliera amatā iecēla 6. decembrī.

Par Korčaginu nobalsoja 90 deputāti, bet pret bija viens.

Korčaginu amatam izvirzīja valdību veidojošās koalīcijas partijas.

Korčagins Valsts kontroles padomē un Revīzijas departamenta direktora amatā strādā kopš 2015.gada. Pirms tam no 2007.gada viņš bijis Labklājības ministrijas Eiropas un juridisko lietu departamenta vadītājs.

Korčagins ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Universitātē.

Kā ziņots, valsts kontroliera amats decembra sākumā kļuva vakants, jo līdzšinējais valsts kontrolieris Rolands Irklis izraudzīts Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" valdes priekšsēdētāja amatam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu