Valainis: Ekonomikas ministrija domā par "Tet" un "LMT" nākotni, kā arī daļēju akciju kotēšanu biržā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis.
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis. Foto: Zane Bitere/LETA

Nākamajā pusgadā būtu jāiegūst skaidrāks redzējums par uzņēmumu SIA "Tet" un SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) nākotni, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS). Abu uzņēmumu kapitāldaļu turētājs ir Ekonomikas ministrijas (EM) pārraudzībā esošais SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor").

Valainis norādīja, ka patlaban tiek veikt konkurss par konsultantu piesaisti, savukārt pēc tam kopā ar profesionāļiem plānots izvērtēt tālākos soļus.

"Kopš es sevi atceros politikā, visiem vienmēr ir bijis viedoklis, kas ir jādara ar "Tet" un LMT un kas ir jādara ar to ārvalstu akcionāriem. Tieši tādēļ es pašlaik no jebkādiem komentāriem gribu atturēties un sagaidīt profesionālu vērtējumu, kāds būtu vislabākais ceļš mums kā valstij," norādīja Valainis.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka process nav vienkāršs, jo "mani priekšgājēji deviņdesmitajos gados ir saveidojuši kaut ko ļoti grūti izskaidrojamu, un mums tas ir jāieliek saprotamā modelī, kas varētu nākotnē strādāt".

Runājot par "Tet" un LMT akciju daļēju kotāciju biržā, ko varētu rosināt Finanšu ministrija, Valainis sacīja, ka nepieciešams sagaidīt konsultantu vērtējumu un tad varēs izdarīt tālākos secinājumus.

"Katrā ziņā man ir pārliecība par to, ka mēs nevaram atļauties saglabāt "status quo" situāciju, jo tas nenāk par labu Latvijas interesēm," sacīja Valainis.

Jau ziņots, ka 2017.gada novembrī Ministru kabinets lēma, ka "Tet" un LMT netiks apvienoti. Savukārt 2018.gada jūlijā toreizējās valdības Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un "Telia Company" prezidents Jūhans Dennelinds parakstīja saprašanās memorandu par "Tet" un LMT turpmāku attīstību.

Memorandu parakstošās puses apņēmās izstrādāt vienotu "Tet" un LMT darbības stratēģiju sinerģijas sasniegšanai, tajā ietverot nākamās paaudzes sakaru sistēmu stratēģijas izstrādi un īstenošanu, inovatīvas ekselences veidošanu, šajā procesā aktīvi sadarbojoties ar zinātni.

Tāpat ziņots, ka 2018.gada 23.augustā Kučinskis izdeva rīkojumu, ar kuru tika izveidota darba grupa, lai nodrošinātu Latvijas interešu pārstāvniecību "Tet" un LMT vienotas uzņēmumu stratēģijas izstrādē un īstenošanā, kā arī tās finansēšanā.

Savukārt 2019.gada izskaņā tā laika valdību veidojošā koalīcija lēmusi patlaban nerisināt jautājumu par telekomunikāciju uzņēmumu "Tet" un LMT nākotni.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu