Ukrainā neviennozīmīgi komentē informāciju par Ziemeļkorejas raķetēm (4)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Efrem Lukatsky/AP

Ukrainas Gaisa spēku oficiālais pārstāvis Jurijs Ihnats nav apstiprinājis ASV vadības versiju, ka Krievija triecienos Ukrainai jau izmantojusi Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes. Savukārt divas Ukrainas amatpersonas dienas gaitā nāca klajā ar paziņojumiem, kas runā par labu Vašingtonas versijai.

Harkivas apgabala administrācijas vadītājs Olehs Siņehubovs piektdien žurnālistiem sacīja, ka eksperti turpina pētīt raķetes, ar kurām pēdējo dienu gaitā apšaudīts reģions, bet atbilstoši provizoriskajai informācijai dažas no tām nav ražotas Krievijā.

"Veicam nepieciešamo izpēti. Provizoriski teikšu, ka marķējums no šīm raķetēm ir nodzēsts, bet tas, ko mēs varam redzēt: valsts ražotājs - tā nav Krievijas Federācija.," Siņehubova vārdus citē Ukrainas sabiedriskā raidorganizācija.

Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks izteicās vēl nepārprotamāk.

"Vairs nav nekādas maskēšanās. Krievija savā atklāti genocidālajā karā pirmo reizi veikusi triecienu Ukrainas teritorijai ar raķešu palīdzību, kas saņemtas no Ziemeļkorejas," platformā "Telegram" pauda Podoļaks.

Krievija "veic triecienus ukraiņiem ar raķetēm, kas saņemtas no valsts, kur pilsoņus mērdē koncentrācijas nometnēs - par nereģistrētu radio, sarunu ar tūristu, seriālu skatīšanos"," norādīja padomnieks.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu