"Rīgas ūdens" no 1.marta paaugstinās savu pakalpojumu tarifus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Rīgas ūdens" hidrantu brigāde strādā Marijas ielā, kur ūdensvada bojājuma dēļ applūdusi brauktuve.
"Rīgas ūdens" hidrantu brigāde strādā Marijas ielā, kur ūdensvada bojājuma dēļ applūdusi brauktuve. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" no šī gada marta plāno nedaudz paaugstināt ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus, liecina sludinājums oficiālajā portālā.

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifu no 1,16 eiro par kubikmetru plānots paaugstināt par 0,86% jeb līdz 1,17 eiro par kubikmetru.

Notekūdeņu attīrīšanas tarifu no 0,40 eiro par kubikmetru plānots paaugstināt par 2,5% līdz 0,41 eiro par kubikmetru.

Savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifu no 0,94 eiro par kubikmetru plānots paaugstināt par 3,19% līdz 0,97 eiro par kubikmetru.

Piedāvātie tarifi varētu stāties spēkā 1.martā.

Saskaņā ar uzņēmuma informāciju koriģētais tarifu projekts paredz, ka ūdensapgādes un kanalizācijas tarifs ar pievienotās vērtības nodokli būs 2,59 eiro par kubikmetru pašreizējo 2,54 eiro vietā.

Kā informēja uzņēmumā, šādas tarifa korekcijas tiek veiktas saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātajiem grozījumiem ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodikā, lai varētu savlaicīgi pārskatīt tarifus atbilstoši aktuālajām izmaksām un veiktajām investīcijām. Grozījumos iestrādāts risinājums, kas ļauj nodrošināt operatīvu tarifu pārskatīšanu, iekļaujot faktiskās kapitāla izmaksas.

"Rīgas ūdens" tarifu izmaiņas lielākoties saistītas ar 2022. un 2023. gados veiktajām investīcijām, kas ļāva nodrošināt rīdziniekiem nepārtrauktus, drošus un kvalitatīvus ūdenssaimniecības pakalpojumus. Izmaiņas citās tarifu pozīcijās nav veiktas.

Kā ziņots, "Rīgas ūdens" apgrozījums 2022.gadā bija 65,725 miljoni eiro, kas ir par 17,7% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 6,4% un bija 5,161 miljons eiro.

Vienlaikus pērn deviņos mēnešos "Rīgas ūdens" apgrozījums bija 45,664 miljoni eiro, bet peļņa - 3,007 miljoni eiro.

"Rīgas ūdens" nodrošina pilsētas ūdensapgādes pakalpojumus Rīgā un vairākās Pierīgas teritorijās - Ādažu, Ropažu, Mārupes un Ķekavas novadā, kā arī notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas pakalpojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu