Libānas ieraušana karā ir nepieļaujama, uzsver Borels

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Libānas - Izraēlas robeža. 2023. gada 16. oktrobis.
Libānas - Izraēlas robeža. 2023. gada 16. oktrobis. Foto: WAEL HAMZEH/EPA

Libānas ieraušana reģionālā konfliktā Tuvajos Austrumos ir nepieļaujama, sestdien brīdināja Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.

"Ir obligāti jāizvairās no reģionālas eskalācijas Tuvajos Austrumos. Ir absolūti nepieciešami izvairīties no tā, ka Libāna tiek ierauta reģionālā konfliktā," ar Libānas ārlietu ministru kopīgā preses konferencē Beirūtā sacīja Borels.

"Es šo vēstījumu sūtu arī Izraēlai - neviens negūs labumu no reģionāla konflikta," uzsvēra ES augstākais diplomāts.

"Es uzskatu, ka šo karu var novērst, no tā ir jāizvairās, un diplomātijai ir jāgūst virsroka," Borels sacīja žurnālistiem.

Borela vizīte Libānā tiek īstenota plašāku diplomātisko centienu ietvaros, lai izvairītos no reģionālas eskalācijas, īpaši uz Libānas un Izraēlas robežas, kā arī izskanot starptautiskiem aicinājumiem rast risinājumu Gazas karam.

"Diplomātiskajiem kanāliem ir jābūt atvērtiem, lai signalizētu, ka karš nav vienīgā izvēle un ka tā ir vissliktākā izvēle," rezumēja Borels.

Kopš Izraēlas un "Hamās" kara sākuma 7.oktobrī vairākas apšaudes notikušas arī uz Izraēlas un Libānas robežas.

Savukārt pēc palestīniešu grupējuma "Hamās" līdera vietnieka Saleha al Aruri nogalināšanas otrdien "Hizbollah" bastionā Beirūtas dienvidos, ko atbilstoši ASV amatpersonas ziņu aģentūrai AFP teiktajam veica Izraēla, vairojušās bažas par tālāku eskalāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu