Daudz laimes, Keita! Kāds bijis šis Velsas princeses gads?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/AFP/Scanpix, TVNET kolāža

Velsas princesei Ketrīnai 9. janvārī aprit 42 gadi! Paredzams, ka Velsas princese šo dienu pavadīs kopā ar vīru princi Viljamu, bērniem princi Džordžu (10), princesi Šarloti (8), princi Luisu (5) un saviem vecākiem Midltoniem savā bērnības mājā Baklberijā, Bērkšīrā. Aplūkosim, kāds bijis šis gads nākamajai Lielbritānijas karalienei.

Velsas princese jau saņēma īpašu dzimšanas dienas apsveikumu no karaļa Čārlza un karalienes Kamillas. Britu karaliskās ģimenes oficiālajā X/Twitter lapā tika publicēts mīļš apsveikums kopā ar princeses Keitas fotogrāfiju: "Novēlu Velsas princesei daudz laimes dzimšanas dienā!"

Velsas princesei Ketrīnai šis gads nesis daudz pārmaiņu - no otrā plāna lomas viņa izvirzījusies stipri priekšplānā, jo nākotnē iemantos Lielbritānijas karalienes godu. 

Kā uzsver karaļnama eksperti, Velsas princese Ketrīna šobrīd ir viena no četrām galvenajām personām, kas tur kopā Lielbritānijas monarhiju. Keitu ļoti atbalsta arī Edinburgas hercogs un hercogiene.

Tāpat ir skaidrs, ka princim Viljamam ar sievu patīk strādāt kopā un pildīt karaliskos pienākumus kā "cimdiņam ar rociņu". Tomēr Keita tagad veido savu publisko identitāti.

Ja agrāk mēs, iespējams, redzējām viņu mazliet atstatus, tad tagad Keitai nav problēmu vadīt publiskas sarunas, pasākumus un arī uzņemties patroneses lomu.

Piemēram, Ziemassvētku dziesmu koncerti Vestminsteras abatijā. Kopš pagājušā gada tos organizē un vada Velsas princese. Tāpat Keita ir iesaistījusies arī militārajās mācībās. Tā kā Ketrīnas jaunais tituls ir Īrijas gvardes goda pulkvede, piedalīties mācībās bija viņas pienākums.

Ketrīna aizvien labprāt piedalās dažādos pasākumos, kas skar bērnus, veselības struktūras un sociāli zemākos slāņus. Un kā tad bez sportiskām aktivitātēm!

Velsas princese šī gada laikā ir pamainījusi arī savu stilu - no kleitām un svārku kostīmiem pārejot uz bikškostīmu garderobi. Vai tam ir kāds iemesls? Visdrīzāk nē, Keitas jaunais stils vienkārši vēsta par lietišķu princeses dienas kārtību.

Ja runājam par smagākiem emocionālākiem pārdzīvojumiem, tad šajā gadā tos radīja Saseksas hercogi. Jau rakstījām, ka populārajā britu televīzijas šovā "Piers Morgan Uncensored" tā vadītājs publiski nosauca divus britu karaliskās ģimenes locekļus, kuri, iespējams, rasistiski izteikušies par Saseksas hercogienes un prinča Harija dēla Ārčija ādas krāsu. Pēc TV šova vadītāja Pīrsa Morgana teiktā, tie ir karalis Čārlzs III un prinča Viljama sieva, Velsas princese Ketrīna. 

Jā, Velsas princesei Keitai šogad aprit 42 gadi, un pēc vairāk nekā 12 dzimšanas dienu nosvinēšanas karaliskajā ģimenē un kopš apprecēšanās ar Viljamu 2011. gadā tiek uzskatīts, ka princese šogad varētu saņemt retu privilēģiju no karaļa Čārlza III.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu