Norvēģijā noslepkavota Latvijas pilsone

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LISE ASERUD/AFP

Sestdienas, 6. janvāra, vakarā kādā viesnīcā Norvēģijas vidienē atrasts Latvijas pilsones līķis, raksta norvēģu mediji. 

Aptuveni 30 gadus vecā sieviete ar vairākiem naža dūrieniem nogalināta savā darba vietā - viesnīcā "Fefor Høifjellshotell".

Aizdomās turamais ir aptuveni 30 gadus vecs Serbijas pilsonis. Viņš sadarbojies ar likumsargiem un atzinis sievietes nogalināšanu.  

Sākotnējie autopsijas rezultāti liecina, ka sieviete nodurta. Tas atbilst arī aizdomās turamā sniegtajai informācijai, kurš pats par notikušo paziņojis policijai.

Otrdienas, 9. janvāra, rītā policija paziņoja, ka nogalinātās sievietes radinieki tikuši informēti. 

Policijas prokurors Tore Martins Sobaks Gundersens medijam "GD" otrdien sacījis, ka slepkavība notika viesnīcā sievietes istabā. 

Policija par slepkavību tikusi informēta sestdien plkst. 21.30. Vainīgais likumsargiem zvanījis īsi pēc slepkavības

Gundersens sacīja, ka policija nevēlas teikt neko vairāk par apsūdzētā skaidrojumu, izņemot to, ka viņš ir atzinis visus faktus. 

Slepkava atzinis, ka viņš sievieti sadūris ar nazi. Policija nazi ir konfiscējusi. 

Gundersens pastāstīja, ka abi bijuši kolēģi viesnīcā, bet iepriekš nav bijuši pazīstami. Abiem nav bijušas ciešas attiecības. 

Apsūdzētais vīrietis viesnīcā ieradies pērnā gada jūnijā un ir strādājis viesnīcā periodiski. Pēdējā reize bija no decembra vidus. Nogalinātā sieviete tur strādājusi ilgāk par slepkavu, sacīja Gundersens. 

Gundersens arī stāstīja, ka pagaidām nevēlas atklāt slepkavas motīvus. Vainīgais līdz šim nopratināts tikai vienu reizi. 

Prokurors gan norādīja, ka apsūdzētais skaidrojis, ka bijis alkohola reibumā.  

Vīrieša aizstāvis Anderss Gustavs Bjērnsens aģentūrai norādījis, ka slepkavība notikusi bez iepriekšēja nodoma. Pēc viņa teiktā, notikumus ietekmējis alkohols, un starp abām pusēm bija nesaskaņas.

"Šobrīd var teikt, ka virkne neveiksmīgu apstākļu kopā noveda pie impulsīvas darbības," sacīja Bjērnsens.

Slepkavībai sestdienas vakarā nav bijuši liecinieki. Viesnīcā tajā brīdī nav bijuši viesi, bet ir bijuši no 10 līdz 20 darbiniekiem.

Slepkavības izmeklēšana turpinās. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu