Ekvadoras televīzijā ielauzušies bruņoti cilvēki un sagrābuši ķīlniekus

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS TV/REUTERS

Ekvadoras sabiedriskās televīzijas studijā Gvajakilā otrdien, 9. janvārī, tiešraides laikā ielauzās bruņoti cilvēki maskās un sagrāba par ķīlniekiem vairākus žurnālistus un tehniskos darbiniekus.

Kā ziņots, Ekvadorā pirmdien pēc kāda bīstama narkobarona izbēgšanas no cietuma un nemieru izcelšanās vairākos citos cietumos tika izsludināts ārkārtējais stāvoklis un noteikta komandantstunda.

Ekvadoras prezidents Daniels Noboa, kurš amatā atrodas kopš novembra, paziņoja par armijas mobilizēšanu uz 60 dienām, nosūtot karavīrus ielu patrulēšanai un kārtības uzturēšanai cietumos, kamēr tiek meklēts izbēgušais gangsteris Hosē Adolfo Masiass, kas pazīstams ar palamu "Fito".

Reaģējot uz ārkārtējā stāvokļa izsludināšanu bandīti sagrābuši par ķīlniekiem vairākus policistus un paziņojuši, ka uzsāk "karu" pret Naboa.

"Jūs pieteicāt karu, jūs dabūsiet karu," teikts bandītu paziņojumā, ko kameras priekšā nolasīja viens no sagūstītajiem policistiem. "Jūs izsludinājāt ārkārtējo stāvokli. Mēs pasludinām policiju, civilistus un karavīrus par likumīgu kara mērķi."

Naboa oktobrī notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarēja, apsolot stingri vērsties pret narkotiku tirdzniecību un vardarbību, kas pārņēmusi valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu